Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International organizează, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii – ediţia I Vivaldi.

Evenimentul va avea loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu, ora 18.00.

„Va fi o seară unică, exclusivistă, dedicată oamenilor de succes. O seară în care cifrele se relaxează şi fac loc poveştilor frumoase. Delicatesele culinare şi băuturile alese vor da gust acestei seri speciale în care invitaţii vor reîntâlni prieteni şi vor descoperi noi oportunităţi, în acorduri vivaldiene şi ambient baroc, îmbinate inedit cu ritmurile muzicale ale trupei PROCONSUL. Un eveniment din care nu vor lipsi surprizele plăcute, precum suveniruri-unicat şi o tombolă cu premii atractive.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri local, evenimentul va beneficia şi de prezenţa unor oameni de afaceri din Suedia, Norvegia, Marea Britanie şi Franţa, ai autorităţilor publice locale, precum şi preşedinţi ai camerelor de comerţ şi industrie din regiune. De asemenea, invitaţii au fost trimise şi către reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România.

„Suntem onoraţi de implicarea în acest demers cu scop caritabil, alături de noi, a Primăriei Municipiului Iaşi. Se înscrie pe linia bunei colaborări instituţionale, dovedită ca şi cu alte ocazii, în beneficiul comunităţii locale.” a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Fondurile strânse în urma organizării acestui eveniment vor fi direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016: Fundaţia „Star of Hope” România şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” România este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună. Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare. De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează  campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;