Activități în cadrul Campaniei naționale de prevenire a violenței intrafamiliale “ARIPI FRÂNTE” la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași

Joi, 9 martie 2017, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” din Iași s-au desfășurat activități în cadrul Campaniei naționale de prevenire a violenței intrafamiliale “ARIPI FRÂNTE” inițiată de Poliția Română în parteneriat cu Asociația “NECUVINTE”. La activități au participat comisar-șef Mădălin Țăranu de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, 118 elevi și 6 cadre didactice din liceu.

Conținuturile tematice axate pe problematica generată de violenţa în familie, formele de manifestare şi consecinţele  actelor de violenţă domestică,  precum şi  modalităţile concrete de prevenire a acestora au fost prezentate într-o manieră interactivă. Elevii au fost familiarizați cu aspecte privind cadrul legislativ care reglementează domeniul violenței în familie. Pentru a ilustra consecințele negative ale violenței în familie, precum și cauzele care au generat actele de violență intrafamilială, s-a vizionat filmul Campaniei “Aripi Frânte” și s-a organizat o dezbatere.  S-au distribuit participanților la activitate broșurile “Ghidul Siguranței pentru Victimele Violenței În Familie”.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;