7 elevi de la Negruzzi s-au specializat în Marea Britanie în cadrul unui proiect Erasmus+

Timp de 10 zile, cei 7 elevi de clasa a X-a, însoțiți de profesorul de informatică au participat la un stagiu de formare profesională cu profil IT, desfăşurând activităţi de dezvoltare de coduri de programe în limbajul C/C++, folosind dispozitive fizice de tip Arduino și SO Andoid, în domeniul dispozitivelor smart (telefon, tabletă, TvSmart). Prin activităţile profesionale desfăşurate în sediul companiei Infonetmedia din Portsmouth, precum şi prin cele culturale propuse de partenerul Training Vision, participanţii la stagiu şi-au exersat competenţele de comunicare în limba engleză (limba în care s-a desfășurat stagiul de formare), competenţe practice și tehnice, de lucru în echipă și de adaptare la medii de lucru sau culturale diferite.

Pe lângă pregătirea practică participanții au beneficiat de vizite profesionale la compania Insigh4life, University of Portsmouth – Eldon Building, Highbury College și Jamie’s Computers.

Memorabilă rămâne, de asemenea, vizitarea unor obiective turistice precum Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, The House of Parliament, London Eye, Regent Street și Oxfod Street, completate de obiectivele din Portsmouth: Emirates Spinnaker Tower, Historic Dockyard și The National Museum of the Royal Navy, Royal Marines Museum și The Cathedral of Sea.

La finalul stagiului, după prezentarea temelor şi a produselor finale realizate, elevii au primit certificatele de participare la stagiu acordate de partenerul Training Vision, UK Learning Experience și certificatul de mobilitate Europass Mobility, care atestă atât activităţile desfăşurate, precum şi competenţele şi abilităţile achiziţionate pe durata stagiului de formare profesională.

Stagiul s-a derulat în perioada 13 februarie 2017 – 24 februarie 2017, în Portsmouth – Marea Britanie, în cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul “Tehnologia SMART – Rol cheie pentru reușita profesională și socială a elevilor”, derulat în parteneriat cu Training Vision și compania Infonetmedia.

„Prin intermediul unor astfel de proiecte, elevii noștri au posibilitatea de a-și dezvolta competențele și dincolo se spațiul școlii, în medii performante și sub coordonarea unor reputați specialiști în domeniul IT. În același timp, aceste experiențe sunt foarte importante  pentru exersarea abilităților de comunicare în limbi străine, precum și pentru familiarizarea lor cu medii de lucru multiculturale.” a precizat prof.dr. Elvira Rotundu, directorul colegiului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;