Săptămâna Științelor și a Artelor la Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași

În perioada 27-31 martie 2017, la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași se desfășoară proiectele devenite deja tradiție: Science Week (ediția a X-a) și Art’s Week (ediția a VIII-a). În dorința de a stimula interesul elevilor pentru științe și arte, acestea îşi propun să le ofere elevilor oportunitatea de a experimenta forme neconvenționale de învățare, sub forma work-shop-urilor, a sesiunilor experimentale, a atelierelor, a expozițiilor, a concursurilor și a conferințelor susţinute de personalităţi din lumea academică.
Festivitatea de deschidere a manifestărilor prilejuite de aceste proiecte are loc luni, 27 martie 2017, începând cu ora 10.00, în Amfiteatrul colegiului. Coordonatori ai activităților sunt elevi olimpici din sfera științelor – Solomon Bianca (clasa a X-a B), Anghel Florin Mihai (clasa a XI-a A) – și a disciplinelor umaniste – Filip Ioana-Adelina (clasa a XI-a A) și Bălășanu Adnana-Nicole (clasa a X-a A).
Întreg programul evenimentelor poate fi consultat la adresa http://colegiulnegruzzi.ro/ sau pe paginile de Facebook ale proiectelor.
La zece ani de când a fost inițiat, Science Week aduce în prim plan anul acesta conferințe pe teme incitante, precum Internet of things (realizată în colaborare cu prof. dr. Florin Olariu) sau Matematica: pasiune și carieră (în colaborare cu prof. dr. Răzvan Lițcanu, U.A.I.C. Iași și Andrei Sucilă, Applied Scientist, Amazon), prezintă Călătorii Extraordinare (în colaborare cu lect. dr. Larion Daniela), încearcă să stabilească legătura dinte Natură, artă, știință și chimie (alături de academicianul Bogdan C. Simionescu), invită tinerii să facă primii pași în domeniul roboticii prin workshop-ul TechnoBrick II și nu numai.
Cea de-a VIII-a ediție Art’s Week le oferă tinerilor oportunitatea de a experimenta forme de expresie, de creație și de receptare inedite, care să îi ajute să-și descopere talentele, facilitând totodată înțelegerea sincretică a palierelor artistice. Elevii se pot bucura astfel de libertate de expresie prin work-shop-uri inedite (de actorie, de benzi desenate, de lectură, de pictură în aer liber), se vor antrena în dezbateri academice, vor avea ocazia să cânte alături de trupa Overflow și să descopere tainele unor civilizații exotice alături de lectorul chinez Syiu Qi sau farmecul unor culturi mai apropiate (Arta conversației … în limba franceză).
În acest an este lansat concursul multilingvistic Turnul Babel, adresat elevilor de liceu din întreaga țară. Inițiat în premieră la nivelul județului Iași de profesorii de limbi străine de la Colegiul Național “Costache Negruzzi”, în parteneriat cu Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, Turnul Babel este un concurs care testează atât cunoștințele în privința limbilor străine (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană…) dar mai ales capacitatea de intercomprehensiune, de a face conexiuni între limbile străine cunoscute sau… necunoscute.
Science Week și Art’s Week își propun conturarea personalității și a culturii tinerilor în acord cu imaginea omului modern, flexibil, receptiv, deschis către viitor și capabil să descopere legături între domenii ce par a fi diametral opuse.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;