Prefectul Iașului a semnat ordinul prin care se constată încetarea mandatului primarului comunei Balș

Prefectul Marian Grigoraș a semnat astăzi ordinul prin care se constată încetarea mandatului primarului comunei Balș, Constantin Cibotaru, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă. ”După toate demersurile pe care le-am făcut către secretarul comunei Balș, astăzi am primit referatul necesar și s-a îndeplinit procedura pentru emiterea ordinului de prefect. Hotărârea judecătorească a rămas definitivă în luna decembrie 2016. În luna ianuarie am primit o copie după hotărârea judecătorească definitivă și am solicitat secretarului comunei să își respecte atribuțiile prevăzute de lege și să comunice Instituției Prefectului referatul prevăzut de art. 16, alin. 2 din Legea nr. 393/2004, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ca urmare, s-a sesizat și Inspectoratul de Poliție Județean Iași, dar și comisia de disciplină a secretarilor. Între timp, o altă persoană a preluat atribuțiile de secretar al comunei, care a înțeles să transmită referatul menționat de prevederile legale”, a declarat prefectul județului Iași.

O informare cu privire la această decizie va fi transmisă către Autoritatea Electorală Permanentă, dar și la nivelul Guvernului. Până la organizarea alegerilor conducerea Primăriei va fi asigurată de viceprimar.

Ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis în baza prevederilor art. 15, alin. 2, lit.e și art 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, și a Deciziei nr. 18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

 Biroul de presă

Instituția Prefectului – județul Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;