Liceul Tehnologic Economic de Turism, școală pilot în programul ”Întâlnirile franco-române în domeniul turismului”

În perioada 21-25 martie  s-a desfășurat la Lyon vizita de studiu a  directorilor de școli din România, în cadrul  proiectului  pilot de sprijin pentru o rețea de licee care propun în oferta de formare specializări din domeniul: turism și alimentație publică. Este vorba despre un grup de 18 licee din România, printre care și Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași.
Astfel, Liceul Tehnologic Economic de Turism face parte din rețeaua liceelor pilot beneficiare ale programului: Întâlnirile franco-române ale turismului. Formarea și învățarea limbilor în meseriile turismului: un sector în plină schimbare” și a fost reprezentat la această vizită de studiu de directorul școlii, prof.dr. Iuliana Țugui.
Vizita de studiu a fost organizată de Institutul Francez din România și de Ambasada Franței în România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, al C.N.D.I.P.T. și al Asociației Franceze a liceelor cu filieră de formare în domeniul: hotelier, alimentație publică și turism (AFLYHT) și a permis reprezentanților școlilor pilot să descopere sistemul francez de formare profesională și tehnică din acest domeniu, să viziteze baza de practică a câtorva licee din Franța, restaurante și hoteluri de aplicație, dar și să identifice proiecte noi de parteneriat cu liceele din Franța.
Delegația din România a vizitat liceele ”François Rabelais” și ”Colbert” din Lyon, dar și liceul hotelier ”Savoie Léman” din Thonon les Bains, licee de renume în Franța care pregătesc specialiști în domeniul hotelier, alimentație publică și turism. Experiența în Franța a continuat cu vizitarea a două dintre hotelurile unde elevii acestor școli fac pregătire practică și ulterior devin salariați sau colaboratori, respectiv: hotelul Sofitel din Lyon și Hotelul Royal 5* , Evian les Bains.
A fost o experiență unică, în cadrul căruia am avut posibilitatea să înțeleg ce înseamnă educația de calitate și am avut posibilitatea de a prelua din bunele practici. Această vizită de studiu va fi urmată de o serie de proiecte de parteneriat cu școli din Franța.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;