5:13 pm - Saturday April 19, 9327

Săptămâna Istoriei la Iași

În perioada 24-30 martie 2017, se desfășoară Săptămâna Istoriei la Iași, un proiect județean ajuns la a V-a ediție și care, de-a lungul anilor, a înregistrat ecouri pozitive la nivelul comunității școlare. Din  programul acestei săptămâni amintim:
 
24 MARTIE 2017
 
Concursul județean pentru gimnaziu ISTORIE ISTORII, ISTORISIRI, desfășurat la Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu„ Iași, concurs la care au participat 27 de echipaje (108 elevi) din județ. Premierea câștigătorilor a avut loc sâmbătă, 25 martie 2017, ora 10.00, în Sala ”B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare Iași, eveniment care a beneficiat de implicarea instituțiilor de cultură de prestigiu din Iași, precum: Casa Corpului Didactic Iași, Facultatea de Istorie din cadrul Universității Al. Ioan Cuza, Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”, Institutul de Istorie ”A. D. Xenopol” și Muzeul Universității.
 
25 MARTIE 2017
Concursul național ISTORIA ÎN LICEE ”NICOLAE IORGA” – Primul Război Mondial. Acțiuni diplomatice și stări de spirit, organizat de Facultatea de Istorie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, împreună cu Liga Studenților de la Istorie. Și de data aceasta, elevii ieșeni au obținut premii importante:
Premiul I: Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, cu lucrarea Iașii – capitală de război
Premiul II: Colegiul „Mihai Eminescu” Iași, cu lucrarea Dilemele istoriei: Petre P. Carp și războiul întregirii neamului românesc
Premiul III: Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” Iaşi, cu lucrarea Iaşi, capitală de război: demersuri diplomatice şi solidaritate naţională
Mențiune: Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, cu lucrarea Regina Maria: opera caritabilă.
 
29 MARTIE 2017
 
Lansarea proiectului educațional ”MUZEUL COMUNISMULUI LA IAȘI”, eveniment găzduit de Muzeul Unirii, începând cu ora 16.00. Proiectul se dorește a fi, în primul rând, un demers educațional care să presupună comunicarea, colaborarea între elevi din unități de învățământ ieșene, în acțiunea de colectare/înregistrare/organizare de imagini, obiecte (fotografii, filme, documente sau cărţi ale epocii, pagini sugestive din manuale, evenimente uitate, discursuri importante, figuri istorice interesante, articole de ziar sau de revistă) colectate din case, biblioteci, de pe străzile Iașului. Un act recuperator realizat cu efortul creator al copiilor care vor înțelege că trecutul nu se poate ascunde sub preș și că reconstituirea acestor urme ale istoriei poate fi un exercițiu de învățare și formare interactiv și formativ.
 
30 MARTIE 2017
Concursul „DOMNITORUL UNIRII ŞI EPOCA SA” ediţia a VI-a şi Simpozionul „ISTORII, PERCEPŢII ŞI REFLECŢII CULTURALE” ediţia a III-a organizat de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Ateneul Tătăraşi Iaşi, Palatul Copiilor Iaşi, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi. Cele două evenimente se vor desfășura la Ateneul Tătăraşi Iaşi, sala Galerii, începând cu ora 14.00.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;