Concurs județean de umor între grădinițele ieșene

 
Grădinița cu program prelungit nr. 25 Iași organizează în ziua de 1 aprilie 2017, începând cu ora 9.30, concursul județean “Un strop de umor”, la Palatul Copiilor din Iași. Proiectul își propune dezvoltarea aptitudinilor artistice ale preşcolarilor, prin valorificarea elementelor de umor, atât prin exprimare verbală, cât și prin exprimarea non-verbală, dar și prin crearea unei stări de bună dispoziție.
În cadrul proiectului sunt vizate mai multe obiective: atragerea preşcolarilor și elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, prin valorificarea unor aptitudini specifice; dezvoltarea personalităţii preșcolarilor/elevilor prin stimularea imaginației și a laturii umoristico-artistice, precum și cultivarea spiritului competitiv, a abilităţilor de cooperare şi lucru în echipă, sporirea stimei de sine şi a încrederii în forţele proprii prin participarea la concursuri.
Organizatorii sunt nerăbdători să-i cunoască pe participanți, preșcolari cu vârste cuprinse între 3-6 ani și școlari din grupa pregătitoare. Concursul are un un caracter hazliu, deviza lui fiind “umorul ne unește” și cuprinde trei secțiuni: 1. DANSURI VESELE ȘI HAZLII; 2. PARODII PENTRU COPII; 3.MĂȘTI ȘI COSTUME HAIOASE.
La secțiunea 1 fiecare grădiniță participă cu grupuri de maximum 10 copii. Tematica pentru prima secțiune pornește de la ideea că dansul, în general creează bună dispoziție, provoacă o stare de spirit pozitivă și este un prilej de a-ți pune în valoare ritmul propriu de dezvoltare, mobilitatea, grația în mișcări și aptitudinile artistice.
 La secțiunea 2 fiecare grădiniță va participa cu un număr de maximum 5 copii. Tematica pentru a doua secțiune este diversă și cuprinde: anecdote, povestiri hazlii, glume, imitații, zicători, dialoguri hazlii, monologuri, cântece și poezii satirice, amuzante. Copiii sunt costumati în diferite personaje și se vor prezenta prin câteva versuri sau alte modalități, în funcție de personajul reprezentat ( Păcală, Tândală, d-l. Goe, Nică, Dănilă Prepeleac, Ivan Turbinca, Motanul Încălțat, Ionică Mincinosul, Maricica, Măgărușul Încăpățânat etc).
La secțiunea 3 fiecare grădiniță va participa cu un grup de maximum 5 copii. Tematica pentru a treia probă urmărește, ca și cele de mai sus, umorul și buna dispoziție și presupune o paradă de costume și măști vesele, haioase, întruchipând diverse personaje de poveste, film, benzi desenate, îndrăgite de copii.
Evaluarea juriului va ține cont de originalitate, interpretare, umor adecvat vârstei, precum și de calitatea costumelor. 
Filed in: Educație

Comments are closed.

;