Oportunitate pentru elevii Colegiului Pedagogic Iași

În perioada 13 martie-24 martie 2017, 16 elevi de la Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iași au beneficiat de un stagiu de formare consistent în cadrul proiectului Erasmus + intitulat Formarea europeană a viitorilor învăţători. Elevii studiază la profilul pedagogic, specializarea învăţător-educator, fiind abilitați să predea şi limba engleză la clasele primare.

În prima săptămână de formare profesională elevii participanţi au beneficiat de o formare în domeniul didacticii limbii engleze, ca limbă străină, partenerul de primire fiind compania Kairos Europe Limited. Astfel, ei au învăţat noi strategii  de predare a limbii engleze la clasele primare. Activităţile au fost organizate sub forma de ateliere interactive, lucru în echipă şi individual.

În săptămâna a doua elevii au avut ocazia de pune în practică cunoştinţele, abilităţile şi competenţele dobândite în prima săptămână, efectuând un stagiu de practică pedagogică la şcoala primară Rushey Green Primary School din Londra. Stagiul de practică pedagogică, efectuat în această şcoala, le-a oferit ocazia de a se confrunta cu un mediu şcolar multicultural, elevii şcolii având 42 de naţionalităţi diferite. Ca toate şcolile din Anglia, Rushey Green Primary School este o şcolă incluzivă, aproape în fiecare clasă fiind integraţi elevi cu sindromul Down, copii cu autism, cu deficienţe de auz sau care suferă de alte afecţiuni medii. În fiecare clasă, pe lângă profesorul clasei, exista întotdeauna un profesor asistent precum şi un profesor de sprijin. Orele se desfăşurau cu întregul colectiv de elevi dar, în anumite momente, se lucra şi separat cu elevii care sufereau de anumite deficienţe. Copiii de naţionalităţi diferite aveau ocazia sa înveţe limba străină prin contactul direct cu limba engleză, în cadrul colectivului de elevi dar, progresul la această limbă era urmărit de profesorul de limba engleză, specializat în predarea limbii engleze ca limbă străină, profesor care lucra şi separat cu aceşti elevi.

Participanţii au fost repartizaţi pe clase şi s-au implicat activ în evaluarea elevilor, îndrumarea lecturii, predarea operaţiunilor matematice, corectarea temelor, aranjarea şi distribuirea materialului didactic, desfăşurarea orei de educaţie fizică, de arte plastice, etc.

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” au  finalizat cu rezultate foarte bune aceste două săptămâni de formare profesională, fiind lăudaţi şi apreciaţi pentru cunoştinţele foarte bune de limbă engleză, de didactică şi pedagogie.

Al doilea stagiu de acest tip se va adresa unui număr de 16 elevi, înscrişi la practica pedagogică la limba franceză şi se va desfăşura la ESPE (Ecole Supérieure du Professorat et de L’Education) în perioada 12 – 23 iunie 2017, în Franţa, la Niort.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;