5:13 pm - Monday April 20, 3891

Festivalul “Teatru sub Castani”


Festivalul internațional de teatru școlar “Teatru sub castani” revine anul acesta cu şi mai multă energie, promovând interacțiunea culturală, plurilingvismul, arta teatrală şi descoperirea orașului Iași în limbile engleză, franceză şi germană.

În 2010, un grup de elevi și profesori ai Colegiului Național Mihai Eminescu Iași, alături de câțiva actori și regizori, s-au hotărât să aducă un strop de culoare orașului printr-un festival de teatru şcolar. Avand ca impuls respectul față de arta teatrului, dragostea de oraș și dorința de a oferi comunității un motiv de mândrie și bucurie, festivalul “Teatru sub castani” s-a dezvoltat într-o tradiție anuală ce adună trupe, animatori și personalități din toată țara, dar și din străinătate, sub umbra castanilor ce îi veghează.

În ziua de vineri, 21 aprilie, sunteți invitați la un maraton teatral ce se va desfășura în Sala Mare a teatrului “Luceafărul” Iași, începand cu ora 8:30 și continuând pe parcursul zilei. Președinte al juriului este, prin tradiție, domnul conf. univ. dr. Ovidiu Lazăr, regizor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași. Din juriu mai fac parte Horia Veriveș, actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, alături de foști membri ai unor trupe de teatru în limbi străine, specialiști în teatru, cunoscători a cel puțin două dintre limbile străine în care se joacă.
În zilele de 19, 20 si 22 aprilie se vor desfășura ateliere de teatru, creație artizanală și cinematografie, alături de activități de socializare pentru trupele participante, precum tururi ghidate ale orașului și un traditional treasure hunt, ce vor oferi tinerilor actori invitați din Cluj, Timișoara, Slobozia , Bălți (Rep. Moldova) ș.a. o privire mai profundă în orașul celor șapte coline.

Locațiile în care se vor desfășura activitățile din cadrul festivalului sunt Colegiul Național “Mihai Eminescu” Iași, Teatrul “Luceafărul” și Casa Pogor.

Un spectacol de teatru este activitatea perfectă pentru o zi de vineri, mai ales în contextul unui festival care promovează tineretul şi plurilingvismul; so, without further ado, on vous attend nombreux und wir hoffen, euch dort zu sehen!

Pentru mai multe detalii și pentru a urmări orice noutăți legate de eveniment, urmăriți paginile de pe rețelele de socializare și site-ul festivalului:

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;