Campionatele Mondiale de Ski Alpin 2013 la Schladming Dachstein

– Mai puţin de 3 luni până la cel mai important eveniment al skiului alpin

– Echipele puternice au început deja antrenamentele în zona Schladming Dachstein

– Peste 400 de mii de fani aşteptaţi între 4 şi 17 februarie la “un eveniment cum nu a mai fost”

 

Campionatele Mondiale de Ski Alpin se vor desfăşura în 2013 în regiunea austriacă Schladming Dachstein. Este pentru a doua oară când renumita staţiune găzduieşte acest eveniment major al skiului alpin, prima oară acest lucru întâmplându-se cu 31 de ani în urmă, în 1982.

Acum, în perioada 4 – 17 februarie 2013, peste 400 de mii de fani sunt aşteptaţi la o ediţie a Campionatelor Mondiale cum nu s-a mai văzut până acum, cel puţin aşa susţine, în numele Comitetului de Organizare,   Prof. Peter Schröcksnadel, preşedintele Asociaţiei Austriece de Ski, ridicând ştacheta la un nivel greu de atins. Astfel, timp de două săptămâni, vom avea parte de un regal al skiului alpin, 650 de sportivi din 70 de ţări urmând să se înfrunte pentru 33 de medalii acordate pentru 11 discipline.

O destinaţie tradiţională pentru sporturile de iarnă, Shladming Dachstein are o localizare ideală pentru a organiza evenimente majore ale skiului alpin, fiind situată chiar în inima Austriei, în regiunea Styria. De altfel şi-a şi căpătat această faimă în rândul fanilor, aici organizându-se anual, pe lângă multe alte evenimente, celebra Nightrace, proba de slalom desfăşurată noaptea în cadrul Cupei Mondiale, care adună, de fiecare dată, peste 50 de mii de fani.

E important de ştiut că pe perioada desfăşurării Campionatelor Mondiale de Ski Alpin, 85% din cei 270 de kilometri de pârtie din Schladming vor fi deschise publicului larg. Insă Schladming Dachstein,  împreună cu zona Gastein si încă 3 zone de ski formează “Ski Amadé”, o platformă cu cea mai vastă ofertă de ski din Austria. Un singur skipass “Ski Amadé” asigură accesul la 860 de kilometri de partii, 270 de instalaţii de cablu şi 14 snow parkuri în toate cele 5 zone care alcătuiesc această platformă.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;