Elevii ieșeni s-au specializat în Portugalia

În perioada 2.04.-15.04.2017 s-a desfășurat în Portugalia, la Barcelos, primul flux al Proiectului European ERASMUS+ cu titlul PARTENERIAT EUROPEAN PENTRU DOBÂNDIREA DE COMPETENȚE CHEIE ȘI ABILITĂȚI PRACTICE ÎN DOMENIUL ELECTRIC”, nr. proiect 2016-1-RO01-KA102-023671, beneficiar Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Iași, proiect care se derulează pe o perioadă de 16 luni.

La această mobilitate au participat 15 elevi din clasa a X-a de liceu, domeniul de pregătire electric, scopul plasamentului fiind de a oferi elevilor o alternativă pentru instruirea practică, pentru a crește calitatea formării profesionale în raport cu tendințele actuale ale firmelor din Uniunea Europeană. Pe parcursul stagiului de pregătire practică participanții, repartizați pe grupe la diferite firme de profil stabilite de partenerul BARCELTECNICA, au desfășurat activități diverse – culegerea informațiilor referitoare la structura organizației, locul de muncă, competențele cerute de fișa postului, activități practice de selectare a componentelor, executarea conexiunilor și verificarea funcționalității prin măsurarea parametrilor în instalații electrice de joasă tensiune. Pe parcursul stagiului de practică, elevii au fost apreciați pentru seriozitatea și cunoștințele teoretice demonstrate la locul de practică.

”Considerăm că participarea elevilor noștri la acest proiect le oferă multiple beneficii: contactul direct cu un loc real de muncă dotat cu instalatii si echipamente electrice la standarde europene, creșterea motivației pentru pregătirea teoretică si practică, pentru construirea unei cariere în domeniu, certificare de nivel european recunoscută de către companii, dezvoltarea abilităților de comunicare în limba engleză, toate acestea vizând creșterea mobilității ocupaționale a viitorilor noștri absolvenți” a menționat coordonatorul proiectului – prof. Amelia Cișman.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;