”Vița-de-vie la răscrucea culturilor latine”, proiect Erasmus+

În perioada 15-19 mai 2017, Școala Gimnazială ”Gh.I.Brătianu” din Iași  va fi gazda  proiectului Erasmus+ ”Vița -de-vie la răscrucea culturilor latine”, proiect în parteneriat cu College Victor Louis, Talance din Franța și G. Pascoli, Campania din Italia.

Proiectul are printre obiective: descoperirea rădăcinilor comune componente ale identității europene, îmbogățirea culturii istorice, geografice, literare și științifice a elevilor, descoperirea profesiilor viticole, creșterea competențelor lingvistice, crearea de legături între educația formală, nonformală și formarea profesională.

Programul activităților propuse pentru această mobilitate de învățare va oferi elevilor și profesorilor posibilitatea de a cunoaște istoria vinului de Cotnari, de a vizita Muzeul Viei și Vinului de la Hârlău și oportunitatea de a vedea cele mai valoroase exponate din colecția Muzeului  Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea, elevii și profesorii vor vizita  Palatul Roznovanu, actualul sediu al Primăriei Municipiului Iaşi şi Palatul Culturii, care găzduieşte patru muzee de talie naţională, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, Muzeul Etnografic  al Moldovei și Muzeul de Artă.

Atelierele de lucru se vor desfășura în cadrul școlii și la Centrul Cultural German. Participanții vor lucra la realizarea unui dicționar cvadrilingv  ”Vino dico”  și vor călători imaginar prin intermediul hărților în cele mai renumite  zone viticole din România.

În cadrul acestei  întâlniri transnaţionale, avem  ocazia de a ne actualiza cunoştinţele de limba franceză și italiană și de a intra în contact cu aspecte  culturale, geografice şi de  civilizaţie latină.

Activitatea de finalizare a proiectului se va desfăşura în parteneriat cu Ateneul din Iaşi , vineri 19 mai 2017, ora 17.00 la Galeriile de Artă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;