5:14 pm - Wednesday April 20, 3521

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

În ziua de 20 mai 2017 va avea loc la Colegiul Național Iaşi etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”, ocazie cu care 12 echipaje din 7 de școli se vor întâlni pentru a dezbate temele:

  1. Secțiunea “Începători” (elevi care până la momentul înscrierii în concurs nu au mai participat la competiții de profil)
  2. Acest parlament crede că introducerea masurilor de toleranță zero pentru acte de violență în scoli ar duce la reducerea acestora.
  3. Acest parlament crede ca rețelele de socializare ar trebui sa nu fie accesibile minorilor sub 13 ani.
  4. Sectiunea “Avansați”
  5. Acest parlament ar reduce varsta de vot la 16 ani.
  6. Protejarea mediului inconjurator e mai importantă decât dezvoltarea economică.

După finalzarea etapei județene, echipa de pe primul loc de la fiecare secțiune se va califica în finala naţională, organizată în perioada 11 – 15 iulie la Piatra Neamț.

Ministerul Educaţiei Naționale a lansat în luna februarie 2017, cea de-a VIII-a ediție a competiției naționale de dezbateri academice „Tinerii dezbat” într-un nou format. Concursul național „Tinerii dezbat” a debutat în anul 2010, ca un parteneriat public-privat de succes în promovarea dezbaterilor academice în mediul școlar, într-un format acreditat la nivel internațional. Concursul s-a bucurat de succes în rândul elevilor şi al profesorilor încă de la început, crescând în fiecare an ca dimensiune şi ca număr de participanţi. Schimbările substanțiale și lecțiile învățate de-a lungul anilor au dus la transformarea competiției, de la concurs național la olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;