Prin teatru, spre Educație

Timp de două zile, 17-18 mai 2017, pe scena Teatrului Ateneu Tătărași, 36 de trupe de teatru din unitățile de învățământ ale județului Iași au prezentat într-un mod creativ rolul educației în societatea contemporană, în cadrul primei ediții a Concursului județean de teatru Prin Teatru, spre Educație. Evenimentul  a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Primăria Iași și cu Ateneul Tătărași, fiind înscris în Calendarul FIE 2017.
Scopul concursului a fost crearea unor atitudini pozitive și îmbunătățirea calității vieții de elev prin exersarea artei teatrale, ca formă de educaţie în școlile din județul Iași, și s-a adresat atât elevilor de la toate ciclurile școlare (preșcolar, primar, gimmazial și liceal), cât și adulților, secțiunea elev-adult fiind unul din elementele de noutate ale activității.
Juriul, format din personalităţi ale artei teatrale şi din mass-media ieșeană (actori, regizori, reprezentanți ai învățământului universitar vocațional și ai Radio Iași), a apreciat creativitatea, originalitatea, prezenţă scenică, expresivitatea în exprimare, acordând 22 de premii, constând în cărți, celor mai bune trupe. Trofeul a fost acordat trupei „Măşti”, de la Palatul Copiilor Iaşi, profesor coordonator Ana Hegyi, iar premiul I a fost obținut, după cum urmează: secțiunea învățământ preșcolar – trupa Micii pietoni, de la GPP nr.13 Iași; secțiunea învățământ primar -„Mini-Gong”, Şcoala Profesională Fântânele; învățământ gimnazial – trupele  „New Cantalup” și „Old Cantalup”, Școala Gimnazială Valea Lupului; secțiunea învățământ liceal – trupa „Kamadeva”, Liceu Tehnologic Agricol ,,M. Kogalniceanu” Miroslava; secțiunea elev- adult – trupa Școlii Primare Euroed Iași; secțiunea profesioniști – trupa „Domino”,  Clubul Copiilor Tg. Frumos. Trupele laureate, pe lângă premiul în cărți, au primit din partea Ateneului bilete la spectacolele din această stagiune și distincții din partea Radio Iași.
Sub deviza Educația este cartea de vizită pe care elevii o vor purta și o vor prezenta toată viața, elevii, profesorii, părinții și toți cei fascinați de lumea teatrului, au avut posibilitatea să valorifice roadele educațiie nonformale, alături de cei mai talentați actori în devenire din județul nostru.
 
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;