T-SMART la Colegiul Național “C. Negruzzi”

În perioada 8 mai 2017 – 19 mai 2017, în Berlin  – Gemania, s-a derulat al doilea flux din cadrul proiectului Erasmus+ KA1, VET, cu titlul “Tehnologia SMART – Rol cheie pentru reușita profesională și socială a elevilor”, în parteneriat cu Berlink, DE Berlin Experience. La proiect au participat 7 elevi şi un profesor de la Colegiul Național “Costache Negruzzi” Iaşi. Timp de 10 zile, cei 7 elevi ai colegiului, de la clasa a X-a cu profil matematică–informatică, respectiv Antohi Robert, Aur Octavian Andrei, Bălteanu Andrei, Luchian Costin Florin, Peiu Iulian Cosmin, Pica Diana și Stanciu Daniela, însoţiţi de prof. Lucian Neagu, au participat la un stagiu de formare profesională cu profil IT, desfăşurând activităţi de dezvoltare de coduri de programe în domeniul dispozitivelor smart (telefon, tabletă, Tvsmart).

Prin activităţile profesionale desfăşurate timp de 10 zile în sediul companiei iLikeMedia din Berlin, precum şi prin cele culturale propuse de partenerul Berlink, participanţii la stagiu şi-au format competenţe de comunicare în limba engleză, limba în care s-a desfășurat stagiul de formare, competenţe practice și tehnice de creare a codurilor de programe sub MIT App Inventor 2, competențe de lucru în echipă și de adaptare la medii diferite de lucru sau culturale.

Pe lângă pregătirea practică participanții au beneficiat de vizite profesionale la companiile HappyLab, Science Centre Ottobock și la Centre Adlersho.

Memorabile rămân vizitarea unor obiective turistice din Berlin: Poarta Brandenburg Gate, Memorialul Holocaustului și zidul Berlinului, dar și vizitarea unor muzee: Museum fur Kommunikation, Deutsches Technikmuseum, Science Center Spectrum și Spy Museum.

La finalul stagiului, după prezentarea temelor şi a produselor finale (aplicațiile Street Companion, Personal Assistant și iStudApp), elevii au primit certificatele de participare la stagiu acordate de partenerul Berlink, DE Berlin Experience, precum şi certificatul de mobilitate Europass Mobility care atestă atât activităţile desfăşurate precum şi competenţele şi abilităţile achiziţionate pe durata stagiului de formare profesională.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;