2:02 pm - Friday April 19, 2019

Taxele și impozitele locale plătite de ieșeni rămân neschimbate

În legătură cu proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale și a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2018, proiect adoptat în ședința de astăzi a Consiliului Local, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări importante pentru opinia publică ieșeană.

Astfel, după cum primarul Mihai Chirica a explicat în numeroase rânduri, inclusiv în timpul ședinței Consiliului Local, principalele taxe și impozite locale plătite de populația Iașului, respectiv impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloacele de transport, pentru anul 2018 vor avea aceeași valoare ca în acest an.

Creșterile de taxe și impozite vizează penalizările pentru cei care nu respectă aspectul civilizat al orașului. Astfel, de exemplu, pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv penalizările se majorează cu 500% începând din al treilea an. Pentru clădirile neîngrijite penalizările cresc cu 300% până la 500% funcție de punctajele obținute de imobile după evaluarea realizată de angajații municipalității și apoi adoptată de Consiliul Local.

Argumentele lansate de către consilierii locali PNL, cum că taxele și impozitele locale votate astăzi ar împovăra excesiv micii antreprenori, sunt pur și simplu false. Hotărârea Consiliului Local presupune doar alinierea unor taxe și impozite pentru comerțul stradal la nivelul de impozitare din celelalte mari orașe ale României.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi

 

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;