5:14 pm - Thursday April 29, 2269

Eveniment european la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza din Iași

Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iaşi găzduiește timp de o săptămână o delegaţie de profesori și elevi din ţări precum Cehia, Bulgaria și Italia, în cadrul proiectului Erasmus iniţiat la finalul anului trecut. Împreună cu profesorii români, invitaţii vor participa la diferite activităţi cuprinse în proiect, vor discuta despre direcţiile de urmat și, totodată, vor afla mai multe informaţii despre istoria şi cultura română.
Întâlnirea din cadrul proiectului Erasmus +„Volunteering as a Benefit – Entrepreneurship” are loc la Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iaşi. Aceasta se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni (5-10 iunie 2017).
Acest proiect are o componentă culturală de un deosebit interes pentru participanţi, însă și componenta principală, cea legată de antreprenoriat, de modalitățile de creare a unei afaceri, de dezvoltare a acesteia și de calitățile necesare unui adevărat antreprenor. Sunt programate activităţi de work-shop, specifice proiectelor de acest tip, în care se vor discuta amănunte despre următorii paşi necesari pentru desfăşurarea proiectului, se va face o evaluare şi va avea loc o monitorizare a respectivului proiect, dar vor exista şi activităţi de informare, prin care să arătăm practic ceea ce avem specific identităţii noastre culturale. Se va organiza o călătorie în care participanţii vor lua contact direct cu muzeele, casele memoriale, lăcaşele de cult, obiectivele de interes cultural din regiunea de nord a ţării noastre şi care se află în legătură directă cu tema proiectului. De asemenea, va avea loc o întâlnire cu un cunoscut om de afaceri din localitatea Trifești, județul Iași, care va oferi participanților date legate strict de tema proiectului: antreprenoriatul.
Elevii implicați în proiect vor învăţa unii de la alţii, fiecare ţară împărtășindu-le celorlalte informaţii culturale interesante. 
Proiectul Erasmus +„Volunteering as a Benefit – Entrepreneurship” se derulează pe parcursul a doi ani, în perioada septembrie 2016 – iunie 2018. Ţara coordonatoare a proiectului este Cehia, iar din echipa de proiect a ţării noastre fac parte: profesor de limba română – Anamaria Boboc (responsabil de proiect la nivel naţional) , director – Victor Bibire, director adjunct – Irina Zamfirescu, profesor de istorie – Mihaela Ofelia Ivănescu şi profesor de geografie – Doina Cornelia Enea, profesor de limba franceză – Cristina Cărăbuș, profesor de matematică- Anca-Voichița Stoleriu și profesor de limba engleză – Dragoș Rusu.
Sperăm că invitaţii participanţi la mobilitate vor fi încântaţi de activităţile incluse în programul acestei săptămâni şi vor rămâne cu impresii frumoase legate de ţara noastră şi de ceea ce cultura românească le poate oferi.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;