Proiect francofon la Colegiul “Mihai Eminescu”

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași găzduiește joi, 8 iunie 2017, o întâlnire între elevii claselor bilingv francofone cu profil științific din școală cu elevi ai unor clase cu același profil din două licee bilingve din Republica Moldova. 

Proiectul, inițiat de Ambasada Franței în Moldova în parteneriat cu Institutul Francez din România, are ca scop valorificarea cunoștințelor de limbă franceză în domeniul matematicii și științelor, precum și a creativității elevilor în prezentarea unui subiect științific sau a experienței personale în acest domeniu.

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași face parte din proiectul de reformare a invățământului bilingv francofon ”De la invățământul bilingv către filierele universitare francofone”, proiect inițiat de Ministerul Educației Naționale din România și Ambasada Franței la București începând cu anul 2003.

Experiența bogată acumulată în toți acești ani constituie un bun prilej pentru participanți de a-și prezenta proiectele elaborate în cadrul orelor de limba franceză și DNL (Discipline Non-Lingvistice predate în limba franceză) – producții video sau proiecte de grup – de a se cunoaște și de a stabili noi contacte.

Programul vizitei cuprinde prezentarea producțiilor video realizate de elevii din Republica Moldova și premierea celor mai bune dintre ele, prezentarea proiectelor realizate de elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, participarea, în echipe mixte, la un concurs de cultură generală sub genericul Trivial Pursuit, o vizită la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul complexului muzeal de la Palatul Culturii Iași, precum și un tur al orașului. 

Pe lângă elevii și cadrele didactice implicați în proiect, la eveniment vor participa și reprezentanți ai Ambasadei  Franței în Republica Moldova precum și reprezentanți ai Institutului Francez din România și din Republica Moldova. Vor fi de asemenea prezenți nouă elevi din Franța, aflați într-un schimb de experiență în Iași în această perioadă.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;