Centenarul Jurământului față de Țară al Voluntarilor Transilvăneni și Bucovineni (1917 – 2017)

În cadrul mai amplu al proiectului Centenar inițiat și susținut de Primăria Municipiului Iași pentru a marca unui secol de la Marea Unire și de când Iașul a fost capitala de război a României, municipalitatea ieșeană va organiza vineri, 9 iunie, o serie de evenimente dedicate Centenarul Jurământului față de Țară al Voluntarilor Transilvăneni și Bucovineni (1917 – 2017).

Programul manifestărilor – 9 iunie 2017:

  • Ora 17.00: Vernisajul Expoziției „Iașii în timpul Primului Război Mondial (1916-1918)” – Palatul Culturii. Curatori: Sorin Iftimi și Aurica Ichim.
  • Ora 18.30: Vernisajul Expoziției „Iași, Capitală Regală – Centenarul României” – Muzeul Municipal Iași.
  • Ora 19.00: Marșul Voluntarilor Ardeleni, pe traseul Cercul Militar Iași – Copou – str. Al. Lăpușneanu – Muzeul Unirii – Piața Unirii. Vor participa aproximativ 100 de persoane.
  • Ora 19.30: Intonarea Horei Unirii de către Fanfara Militară a Brigadei 15 Mecanizate „Podu Înalt”; Dezvelirea memorialului (panou informativ despre sosirea voluntarilor ardeleni la Iași) – Piața Unirii.

Reamintim că în vederea organizării proiectului multianual Centenar, în noua organigramă a Primăriei Municipiului Iași a fost înființat un compartiment special în acest scop. De asemenea, ediția din acest an a Festivalului Internațional al Educației este dedicată Centenarului, la fel cum vor fi și edițiile 2018 și 2019.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;