5:14 pm - Monday April 29, 1709

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, în vizită la Primăria Municipiului Iași

În cursul zilei de astăzi, 8 iunie, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Cord Meier-Klodt. La întâlnirea din biroul edilului-șef au mai participat și viceprimarul Radu Botez și directorul Goethe Zentrum Iași, Alexander Rubel.

În cadrul discuțiilor, Excelența Sa și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini demersurile de dezvoltare durabilă ale Iașului bazate pe cele mai importante atuuri locale: mediul educațional și academic, instituțiile de cultură și moștenirea vie de monumente istorice.

De asemenea, Ambasadorul german va sprijini demersurile Primăriei Municipiului Iași de înfrățire cu orașe similare din Germania, orașe care să furnizeze modele de bună practică în domeniile administrativ și, mai ales, economic pentru comunitatea ieșeană.

Nu în cele din urmă, demnitarul s-a arătat dispus să promoveze mediul economic ieșean în Germania, în perspectiva participării unei delegații ieșene, în perioada 4 – 6 octombrie, la Expo Real Munchen 2017, prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

„Mulțumesc public Excelenței Sale Domnului Cord Meier-Klodt pentru vizita de astăzi și îl asigur că a fost o onoare deosebită atât pentru mine personal, cât și pentru comunitatea noastră. Am simțit din partea Excelenței Sale o deschidere mai mult decât oficială, chiar amicală, față de orașul nostru și îl așteptăm să revină la Iași și cu alte prilejuri”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;