Soluții pentru reducerea analfabetismului funcțional

Asociația Română de Literație (ARL Iași) organizează marți, 20 iunie, prima audiere publică din România ce vizează diminuarea analfabetismului funcțional.

Audierea are ca scop identificarea de soluții pentru reducerea analfabetismului funcțional în rândul elevilor din învățământul obligatoriu și va avea loc, începând cu ora 10, în Sala Senat a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

Evenimentul face parte din proiectul Reading to Learn, finanțat de Romanian American Foundation, și este organizat de ARL Iași în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Audierea publică este o procedură de consultare publică prin care orice persoană interesată, fizică sau juridică, poate contribui la construirea de politici publice. Procesul de consultare presupune colectarea unui număr important de puncte de vedere din partea celor interesați, acestea urmând să fie centralizate, analizate și incluse într-un Raport întocmit de o Comisie de experți.

Menționăm că, potrivit rezultatelor de la testările PISA, circa 40% dintre elevii români cu vârsta de 15 ani sunt considerați analfabeți funcțional.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;