Transport gratuit pentru ieșenii care participă la Festivalul „RomânIA Autentică”

Ieșenii care vor participa sâmbătă, 24 iunie, la manifestările organizate în fața Palatului Culturii și pe pietonalul Ștefan cel Mare în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului „RomânIA Autentică” vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun spre și de la locul evenimentelor. Compania de Transport Public (CTP) Iași se alătură astfel Primăriei Municipiului Iași și celorlalți parteneri în eforturile de conștientizare asupra importanței portului și obiceiurilor populare românești și de introducere a iei în patrimoniul UNESCO.

Astfel, începând de joi, 22 iunie, până sâmbătă, 24 iunie, de la tonetele CTP marcate prin afișele aferente Festivalului (cu „Sărbătoarea Iei”) pot fi luate tichete speciale de călătorie comandate de municipalitatea ieșeană. Aceste tichete vor fi valabile pe mijloacele de transport ale CTP doar sâmbătă, 24 iunie, și doar dacă deținătorii sunt îmbrăcați în ie, potrivit scopului principal al Festivalului „RomânIA  Autentică”, acela de a aduce laolaltă cât mai multe persoane îmbrăcate în acest fel. De asemenea, reprezentanții CTP vor împărți astfel de tichete și ieșenilor care au ajuns deja la evenimentele de sâmbătă, 24 iunie, astfel încât aceștia să le poată folosi la întoarcerea acasă. În situația în care în cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie, în mijloacele de transport li se vor solicita la control biletele sau abonamentele de călătorie, participanții la Festival trebuie doar să poarte o ie și să prezinte tichetul special.

Sâmbătă, între orele 13.00 și 23.00, pe scena din fața Palatului Culturii vor cânta Ansamblul „Lăutarii” și Nicolae Botgros, Ansamblul „Floricică de la munte”, Ion Paladi, Sofia Vicoveanca și Laura Lavric. Lor li se vor alătura artiștii ieșeni de la Asociația „Doina Iașului”, Ștefan Pintilie, Ștefan Deaconița, Sabina Ursache, Nina Cuciuc, Constantin Bahrin, Maria Șalaru, Ion Macovei, Beatrice Duca, Vasilica Dina Tătaru, Maria Bogdan, Elena Câtea, Roxana Cojocaru și Cristinel Iordăchioaia. Cei prezenți se vor mai putea bucura de un recital la vioară al dirijorului Marinică Botea și vor putea să îi urmărească și pe dansatorii Ansamblurilor „Doina Carpaților” și „Hora Moldovei”.

De asemenea, în intervalul menționat, pe pietonalul Ștefan cel Mare și în fața Palatului Culturii vor fi meșteri populari, care sunt recunoscuți de organizațiile profesionale și care vor expune și vinde produse meșteșugărești și culinare tradiționale.

Festivalul „RomânIA Autentică” din acest an este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria și Consiliul local Peștisani și Flori de IE.

Atât la concert, cât și la celelalte evenimente, „biletul de intrare” este ia. Primăria Municipiului Iași și partenerii săi fac apel la ieșeni și nu numai să vină îmbrăcați în ie în număr cât mai mare la Palatul Culturii pentru ca Iașul să impună la nivel național și chiar internațional această sărbătoare a iei și a tradițiilor românești!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;