Activități derulate de elevi ai Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași participanți la Concursul “Euroscola”

Un grup de 24 de elevi din Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași și-a propus să identifice, să conceapă și să implementeze un proiect de informare și conștientizare a publicului larg referitor la valoarea unui obiectiv de patrimoniu din județul Iași și la măsurile ce trebuie întreprinse pentru protejarea, conservarea și promovarea acestuia.

Proiectul se derulează în cadrul Concursului “Euroscola” organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Ministerul Educaţiei Naţionale. Ediția din anul școlar 2017-2018 a Concursului “Euroscola” se va desfășura sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.

În cadrul proiectului, elevii cantemiriști au realizat 600 pliante pe care le-au distribuit vizitatorilor expoziției “CUCUTENI 5000”.

În perioada 10-19 iulie 2017, elevii selectați în echipa de proiect coordonați de doamnele profesoare Liliana Stratulat și Mădălina Toma au realizat interviuri cu specialiști în tematica proiectului, au vizitat Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii și au participat la o excursie de studiu la Cucuteni – Băiceni, în cadrul căreia au beneficiat de explicații detaliate oferite de doamna arheolog dr. Tamilia Marin de la Complexul Național Muzeal “Moldova” Iași și de doamna Ionela Mihuleac, artist plastic.

Proiectul include numeroase activități cu valențe formative care se vor desfășura până în luna octombrie 2017.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;