5:13 pm - Sunday April 19, 4972

Posibilitati de reintegrare pe piaţa muncii pentru persoane defavorizate din mediul rural al judeţului Iaşi

Asociaţia „Harmony and hope Iasi“, alături de Consiliul Judeţean Iaşi, anunţă lansarea proiectului ,,Maini maiestre in atelierul de croitorie’’. Prin acest proiect, Asociaţia Harmony  and hope  îşi propune să dezvolte abilităţi în domeniul croitoriei pentru 12 persoane din judeţul Iaşi, ce aparţin grupurilor vulnerabile – persoane şomere, cu vârsta de peste 45 de ani, persoane cu o dizabilitate usoara,  parinti / tutori care au copii cu dizabilităţi.

Pentru identificarea grupului ţintă vom colabora cu primăriile din Tomeşti, Valea Lupului şi Miroslava. Totodată, vom colabora şi cu ONG-uri care se ocupă de copii cu dizabilităţi şi ale căror parinti vor să urmeze acest curs, ca mai apoi să poată folosi cunoştinţele în interesul familiei, pentru mici reparaţii vestimentare sau confecţionarea de articole textile de uz casnic.

Durata implementării proiectului este de 2 luni, începând  cu 1 septembrie 2017. La finalul cursului, articolele realizate de grupul ţintă vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii. De asemenea, o parte din produse vor reveni cursantelor, iar o parte vor fi donate.

Rezultatele asteptate ca urmare a acestui proiect:

–          1 atelier de confecții înființat și dotat cu echipamente necesare derulării cursului de croitorie- 12 masini de cusut si un triplok;

–          12 beneficiari care vor fi capabili la finalul proiectului să confecționeze articole de îmbrăcăminte atât pentru uzul propriu cât și pentru familiile lor, vor avea abilitățile necesare să se angajeze pe piața liberă a muncii;

–          1 curs de formare cu o durată de 252 de ore în domeniul croitoriei realizat;

–          1 pliant de promovare a activităților proiectului tipărit în 500 exemplare;

Pagina de site http://www.harmonyassociation.ro si pagina Facebook https://www.facebook.com/Harmonyandhopeassociation/?fref=ts  actualizate pe toată perioada de implementare a proiectului și promovarea activităților finanțate de către Consiliul Județean Iași;

–          1 conferință de presă organizată împreună cu o expoziție cu produsele beneficiarilor în vederea promovării rezultatelor proiectului.

Acest proiect este al doilea in ultimii 2 ani, desfasurat impreuna cu Consiliul Judetean, primul fiind tot in domeniul croitoriei si a avut un success deosebit, avand in vedere ca pe piata muncii este ceruta tot mai mult aceasta meserie.

Proiectul este cofinanţat din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr. 350/2005.

Asociaţia „Harmony and hope Iasi“ a fost înfiinţată în anul 2013 şi are ca scop reprezentarea intereselor persoanelor aflate in dificultate, somere, care sunt discriminate sub diverse forme, avand activitati si proiecte pentru toate categoriile de varsta – tineri, batrani, copii.

De asemenea, avem colaborări pe diverse domenii cu alte ONG-uri din Iaşi, dar şi din ţară – Asociatia Femeilor din Romania cu sediul in Bucureşti, Star of Hope România, Fundaţia Somerset România, Fundatia Link România etc.

Organizaţia face parte din Comisia ONG  care este constituită din actorii cei mai activi din societatea civilă şi este parte a Consiliului de Dezvoltare Economică şi Socială a judeţului Iaşi- un parteneriat între Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;