190 de unități școlare din județul Iași sunt cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală

190 de unități școlare din judetul Iasi sunt cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală, ceea ce inseamna ca vor primi, prin Consiliile Locale, fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru reabilitare, pana in 2019. Printre acestea se numara majoritarea unitatilor care nu detin in prezent Autorizații Sanitare de Funcționare (ASF). 

La nivelul județului Iași, în anul şcolar 2017-2018, funcţionează un număr de 223 de unități de învățământ de stat cu personalitate juridică, cu 391 de unităţi de învăţământ arondate.

În prezent, activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Iaşi se desfăşoară în 1.492 clădiri, din care:

– 951 clădiri sunt destinate activităţilor cu elevii;

– 541 clădiri în care nu se desfăşoară activităţi cu elevii.

În perioada 21 – 25 august, echipe mixte de inspectori ai I.Ş.J. Iaşi și ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat controale tematice în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi prin care s-a verificat stadiul actual al pregătirii pentru începerea anului şcolar 2017 – 2018. Au fost de asemenea verificate condiţiile igienico-sanitare şi situaţia avizelor sanitare de funcţionare. 

Autorizațiile sanitare de funcţionare

În urma monitorizării activității privind stadiul obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare de la unitățile de învățământ preuniversitar de stat, s-au constatat următoarele:

• 223 unități de învățământ cu personalitate juridică: 
▪ 182 au Autorizație sanitară de funcționare;
▪ 41 nu au Autorizație sanitară de funcționare.
• 391 unități de învățământ arondate: 
▪ 218 au Autorizație sanitară de funcționare;
▪ 173 nu au Autorizație sanitară de funcționare

 Majoritarea unitatilor unde nu exista ASF se afla in zone unde nu este apa potabila sau sunt in curs de abilitare (se desfasoara lucrari). 

Autorizație de securitate la incendiu 

Din totalul de 1.492 de clădiri ce aparţin unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Iaşi, din punctul de vedere al obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, s-au constat următoarele:

• Pentru 122 clădiri a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu (corespunzătoare pentru 74 unităţi de învăţământ);
• Pentru 252 clădiri pentru care este obligatorie autorizaţiei de securitate la incendiu, nu a fost obținută autorizaţia de securitate la incendiu (corespunzătoare pentru 157 unităţi de învăţământ).
• Pentru 1.118 clădiri nu este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

La nivelul judetului Iasi este asigurat in proportie de 100% necesarul de manuale pentru anul scolar 2017-2018. 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;