Proiect: ,,Nicolae Gane și modernizarea Iașului în context european”

Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară “V.Adamachi” Iasi, în parteneriat cu Societatea Comercială de Transport Public Iași (SCTP) și Primăria Municipiului Iași a organizat miercuri, 13 septembrie 2017, între orele 12-13, o campanie de promovare a proiectului: ,,Nicolae Gane si modernizarea Iașului în context european” în cadrul Concursului Național ,,Euroscola”, ediția a X-a.

Cu această ocazie, 22 de elevi din grupul țintă însoiți de cei doi profesori coordonatori  au distribuit afișe și flayere  atât în mjloacele de transport în comun cât și în stații pe traseul rond Agronomie – Piața Unirii.

Campania a urmărit evidențierea rolului personalitătii lui Nicolae Gane în calitate de primar al Iașului pentru introducerea primului tramvai la sfârșitul secolului  al XIX-lea și începutul secolului XX.

Elevii au adus la cunoștința publicului călător informații succinte despre Nicolae Gane și realizarile sale: primele străzi asfaltate, primul tramvai electric, prima Uzina Electrică Comunală, inaugurarea Teatrului Național.

Informații suplimentare despre proiect se găsesc pe site-ul școlii la : www.colegiuladamachi.ro

Filed in: Educație

Comments are closed.

;