5:13 pm - Tuesday April 18, 6750

Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” promovează pacea ca valoare universală

Elevii voluntari ai Clubului de Pace Act+ din Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi promovează pacea ca valoare universală în sânul comunităţii ieşene, împreună cu partenerii noştri, Asociaţia EuroDEMOS. Astfel, în data de 21 septembrie, când sărbătorim Ziua Internaţională a Păcii, membrii Clubului de pace Act+ vor fi implicaţi în mai multe activităţi pentru a celebra această zi. O primă activitate o constituie Marşul Păcii, prin intermediul căreia elevii noştri, îmbrăcaţi în tricouri albe cu însemnul Clubului, vor transmite comunităţii un mesaj cu privire la importanţa păcii şi a beneficiilor ei pentru o societate. Marşul Păcii va începe la ora 14.30 şi va avea ca punct de pornire corpul A al şcolii noastre, situat pe Str. Sfântul Andrei 70 şi se va desfăşura pe traseul Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt – Str. Costache Negri – Esplanada Costache Negri – Str. Elena Doamna.

Întrucât în cadrul Clubului de Pace Act+ din liceului am iniţiat proiectul „SINAGOGA MARE – mărturie a istoriei Iaşului multicultural”, care are drept obiective promovarea acestui element de patrimoniu important al identităţii multiculturale a oraşului nostru, dar şi a unor valori precum cunoaşterea şi valorizarea trecutului, interculturalitatea şi deschiderea spre diversitate şi respectul reciproc, Marşul Păcii se va încheia în Piaţa Prieteniei Româno-Israeliene din faţa Sinagogii Mari, în Târgu Cucului. Aici, elevii vor prezenta „Moment de Pace”, un moment prin care ne-am propus să sensibilizăm opinia publică în ceea ce priveste existenţa violenţei în şcoală şi în societate, precum şi necesitatea mobilizării tuturor pentru promovarea păcii şi a valorilor ei.

De asemenea, vom realiza şi o campanie de informare privind Sinagoga Mare, oferind pliante şi informaţii tuturor celor interesaţi, pentru a readuce în atenţia ieşenilor acest element de patrimoniu important şi mărturie pentru istoria multiculturală a oraşului nostru. Mai mult, vom prezenta şi o expoziţie de fotografie, intitulată „Iaşul multicultural”, în cadrul căreia accentul va fi pus pe Sinagoga Mare. În acest moment Sinagoga Mare se află în proces de restaurare în ceea ce priveşte obiectele din interior şi nu poate fi vizitată. De aceea, scopul nostru este cel de a pregăti comunitatea ieşeană pentru momentul redeschiderii ei, astfel încât ea să se bucure de atenţia cuvenită şi să fie inclusă în traseele turistice de explorare a oraşului nostru, şi să readucem în atenţie rolul important al Comunităţii Evreilor din Iaşi de-a lungul timpului în dezvoltarea oraşului nostru.

Astfel, Clubul de Pace Act+ din cadrul Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, prin activităţile menite să celebreze Ziua Internaţională a Păcii, urmăreşte să transmită comunităţii ieşene şi nu numai mesajul său privind respectul şi preţuirea reciprocă, deschiderea spre celălalt, comuniunea, valorizarea patrimoniului nostru cultural, pe care fiecare dintre noi trebuie să le avem în vedere, pentru a acţiona în acest sens.

Vă invităm să urmăriţi activitatea noastră, pentru a descoperi împreună Iaşul multicultural! Pagina noastră este: https://www.facebook.com/sinagoga.mare.iasi/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;