Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu reprezentanții Centrului Cultural German și Institutului Francez

Ieri, 20 septembrie, primarul Mihai Chirica s-a întâlnit la Palatul Roznovanu cu reprezentanții Centrului Cultural German – Goethe Zentrum Iași și ai Institutului Francez Iași. Scopul principal al întrevederii a vizat propunerea reluării în 2017 a Festivalului de Film Documentar Doc Est, organizat de Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Centrul Cultural German – Goethe Zentrum, Institutul Cultural Francez și British Council, timp de patru – cinci zile în luna noiembrie. Reprezentanții centrelor culturale au subliniat faptul că acest festival are potențialul de a deveni în timp un brand local, aceasta însă cu implicarea și susținerea unui actor local, precum Primăria Municipiului Iași.

Primarul Mihai Chirica a agreat această inițiativă și a propus ca ediția din acest an a Festivalului de Film Documentar Doc Est să fie organizată la Ateneul din Iași, cu atât mai mult cu cât instituția culturală din subordinea municipalității a găzduit deja manifestări similare, precum Serile Filmului Românesc sau prima ediție „Les Films de Cannes a Iași”.

Discuțiile au mai atins și alte subiecte importante, precum un viitor Centru Cultural European care ar putea fi organizat, după consolidarea și refuncționalizarea clădirii, în Palatul Braunstein, amenajarea Pieței General Henri Mathias Berthelot în zona Teatrului Național sau vizita Ambasadorului Franței la Iași în luna octombrie.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;