Serii noi de cursuri la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a lansat grila de toamnă a cursurilor de iniţiere şi perfecţionare.

Primul curs care se va desfăşura este cel de Responsabil cu gestionarea deşeurilor, în zilele de 26 şi 27 septembrie. Cursul va fi unul intensiv şi va fi susţinut de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase. Teme abordate: legislaţie, organizarea actelor normative în domeniu, obligaţii legale în sarcina agenţilor economici, soluţii practice, gestionare şi trasabilitate deşeuri, raportări, sancţiuni, cuantum amenzi, evitarea sancţiunilor. Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi reaminteşte operatorilor economici că legislaţia în vigoare prevede obligativitatea desemnării de persoane responsabile cu gestionarea deşeurilor. Astfel, potrivit Legii nr. 211/2011, deţinătorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv: persoanele desemnate trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Mai mult decât atât, legea vine şi cu sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor, şi anume: nedesemnarea unei persoane conform legii amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Un alt curs de interes este cel de Contabilitate primară şi financiară, care demarează în data de 28 septembrie. Cursul, autorizat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări,  are o durată totală de 105 ore şi este de mare utilitate în ceea ce priveşte fundamentarea cunoştinţelor privind gestionarea contabilităţii unei firme.

Alte patru cursuri autorizate ANC sunt preconizate să înceapă în data de 5 octombrie: cursul de Expert achiziţii publice, cu o durată de 44 de ore, cursul de Specialist în managementul deşeurilor, cu o durată de 25 de ore, cursul de Inspector SSM (Securitate şi Sănătate în Muncă), cu o durată de 88 de ore şi cursul de Expert fiscal, cu o durată de 32 de ore.

Cursurile autorizate ANC sunt finalizate – în urma examenului susţinut în faţa unei comisii – cu certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

„Toate cursurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi sunt adaptate la noutăţile din domeniile pe care le vizează şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ. Înscrierile se realizează online, pe site-ul nostru, www.cciasi.ro, iar cursurile se vor desfăşura la sediul Camerei de Comerţ din Iaşi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou. Sunt prevăzute reduceri de preţ pentru anumite categorii de salariaţi, pentru şomeri şi studenţi,  precum şi pentru înscrierile colective, iar plata se poate face eşalonat, sub forma unui avans achitat până la începerea cursului şi a unei tranşe finale până la terminarea acestuia” a declarat Adina Sardare, coordonatorul Centrului de Formare Profesională al Camerei de Comerţ.

Cursurile Camerei de Comerţ se adresează în mod direct atât firmelor, pentru pregătirea şi perfecţionarea personalului acestora, cât şi persoanelor fizice individuale care doresc să dobândească sau să-şi îmbunătăţească propriile competenţe pentru şanse mai bune pe piaţa muncii.

Cei interesaţi sunt îndrumaţi să acceseze site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro, pentru a urmări calendarul complet al cursurilor organizate.

 

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;