Ambasadorul Austriei s-a întâlnit cu primarul Mihai Chirica la Palatul Roznovanu

Primarul Mihai Chirica a avut astăzi, 2 octombrie, o întrevedere cu ambasadorul Austriei în România, Exceleța Sa Gerhard Reiweger. Discuțiile de la sediul Primăriei Municipiului Iași s-au axat, în principal, pe colaborarea în domeniile educațional, cultural și economic.

Execelența Sa, care a participat și la deschiderea anului universitar 2017 – 2018 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, s-a declarat încântat de mediul universitar ieșean și de oportunitățile de dezvoltare a capitalei Moldovei. În acest context, Gerhard Reiweger și-a exprimat dorința de a intensifica relațiile de colaborare dintre România şi Austria în ceeace priveşte implementarea sistemului de educație duală pe model austriac / german, în contextul lipsei micilor meseriași pe piața forței de muncă din România.

În ceea ce privește colaborarea în domeniul culturii, primarul Mihai Chirica a vorbit despre programul Centenar realizat de Primăria Municipiului Iași și a propus implicarea Ambasadei Austriei în acesta. Ambasadorul Austriei în România și-a arătat dorința de a participa la manifestările cuprinse în program prin organizarea, la Iași, a unui eveniment cultural prin care să marcheze trecutul comun cu Austria.

Excelența Sa a salutat evenimentul organizat la Viena pe 20 octombrie, când, în parcul Stadtpark, primarul Mihai Chirica, alături de autoritățile locale vieneze, vor planta un vlăstar din teiul lui Eminescu din Parcul Copou.

În ceea ce privește colaborarea în domeniul economic, Gerhard Reiweger a amintit faptul că Biroul Economic din cadrul Ambasadei Austriei este deschis în a sprijini orice inițiativă din partea autorităților locale ieșene privind organizarea de misiuni economice atât în Iași, cât și în Austria. În aceeași ordine de idei, Excelența Sa și-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea turismului și a schimburilor comerciale între cele două țări.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;