122 de ani de rodiri negruzziste

Într-un context generator de semnificații complexe –Ziua Internațională a Educației și  FILIT –  Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași aniversează 122 de ani de rodiri destinale.
Cu acest prilej, în liceu s-au derulat activități diverse, care au reunit elevi, profesori și părinți, întru spirit negruzzist. Astfel, a fost prezentată o sinteză a evenimentelor și proiectelor ultimului an școlar și au fost promovate și premiate rezultatele de excepție ale negruzziștilor la competiții naționale și internaționale.
Pe categorii de vârstă, elevii sub îndrumarea dascălilor au îmbinat componenta instructiv-educativă cu cea ludică, în Tresure Hunt, expoziții de pictură și de artă fotografică, proiecții video, vizite  documentare, dans. Echipele redacționale au prezentat noul număr al revistei ”Alfa și Omega” și un nou supliment al revistei ”Corolar” –Alumni.
La inițiativa directorului instituției, prof. dr. Elvira Rotundu, și a profesorului de educație muzicală Alina Țirică, în cadrul colegiului a fost amenajată o Sală de muzică, sală ce poartă numele marelui compozitor Mihail Jora. Acesta este absolvent al Colegiului Negruzzi, șef de promoție și autor al imnului colegiului, împreună cu Demostene Botez. În această sală, inaugurată astăzi, elevii vor găsi instrumente muzicale și alte materiale specifice orelor de educație muzicală, ore ce vor deveni cu siguranță mai atractive, dar și interactive. 
Din program nu putea să lipsească tradiționala Disco Negruzzi, un eveniment plin de surprize, organizat cu atenție de elevii de liceu pentru cei de gimnaziu.
Ziua s-a încheiat cu o masă rotundă, la care au participat toate cadrele didactice, prezentările concentrându-se în jurul axelor prioritare ale activităților ce urmează a fi implementate în noul an școlar.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;