5:13 pm - Saturday April 18, 0685

Campionatul Mondial de Sah Amatori

In luna noiembrie 2012 s-a deschis campania de inscriere la Campionatul Mondial de Sah Amatori, ce se va desfasura la Iasi, in perioada 21-30 Aprilie 2013. La startul competitiei se pot alinia toti sahistii cu ELO < 2000, deja jucatori din Olanda, Romania, Elvetia, Singapore si Cipru anuntandu-si participarea. Termenul limita pentru inscriere va fi 4 Martie 2013, conform regulamentului competitiei.
In plus, SC COTNARI SA si-a anuntat sustinerea pentru acest eveniment, fiind sponsor oficial al Campionatului Mondial de Sah Amatori.
Toate informatiile legate de campionat vor putea fi gasite pe site-ul oficial www.wacc2013.ro si pe www.ajsiasi.ro.

1 Decembrie 2013 – Ziua Tuturor romanilor

Iasul a fost gazda unui meci simbolic al romanilor de pretutindeni. Astfel, sambata 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei a avut loc un turneu intre echipe din Iasi, Cernauti si Republica Moldova. Sala Mare a Primariei Iasi a fost in sarbatoare deoarece 2 echipe din Iasi, una din Cernauti si una din Republica Moldova s-au intrecut. Acest eveniment inchide o suita de alte concursuri ce au avut loc in aceasta luna: Cupa ERA PARK, Grand Prix Iasi, Cupa Palatul Copiilor, toate sub indrumarea Asociatiei Judetene de Sah Iasi.
In acelasi timp la Bucuresti, Iasul va fi reprezentat de Gelip Ioana si Gabriel Mateuta in Campionatele Nationale de Seniori, blitz si rapid ce au loc in perioada 1-3 decembrie. Ultima competitie importanta din acest an va fi Semifinalele Campionatelor Nationale pana in 12 ani, in statiunea Caciulata. Orasul nostru va intra in  competitie cu aproximativ 20 copii de unde speram ca majoritatea sa se lupte pentru finalele din aprilie. Rezultatele pot fi urmarite pe www.ajsiasi.ro.

Filed in: Sport

Comments are closed.

;