5:13 pm - Tuesday April 19, 7459

9 octombrie- Ziua Comemorării Holocaustului în România

În cadrul activităților dedicate Comemorării Holocaustului în România, Comunitatea Evreilor din Iaşi a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Simpozionul „Rememorare, educaţie prin cunoaştere, speranţă pentru viitor”. Evenimentul s-a desfășurat luni, 9 octombrie 2017,  ora 17.00,  la Sinagoga Merarilor din strada Elena Doamna nr. 13.

Elevi, profesori de istorie și religie, supraviețuitori ai Holocaustului din România, au împărtășit experiențe, sentimente și proiecte pe teme privind istoria evreilor, educaţie prin cunoaştere și valorizare a diversității culturale ieșene.

Elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, coordonaţi de prof. dr. Serinela Pintilie şi prof. Adrian Timofti au prezentat o expoziție pe tema Memoriei Holocaustului, în timp ce elevii Colegiului Național ”Emil Racoviță” Iași au ținut să puncteze experiențele lor în cadrul proiectului ”Gala minorităților”. Totodată, ”Clubul pentru Pace” de la Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” Iași a făcut cunoscute preocupările recente de promovare, într-o manieră inedită, a celei mai vechi Sinagogi din România.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;