3:14 pm - Sunday September 25, 2022

Angajații Antibiotice SA Iași, din nou la donare de sânge. 60 de donatori, 27 de litri de sânge, mai mult de 100 de vieți salvate!

Marți, 17 octombrie 2017,  60 de angajați ai companiei Antibiotice SA Iași s-au mobilizat și au donat sânge în cea de a doua etapă de donare din acest an. Campaniile de donare de sânge sunt organizate de Fundația “Antibiotice – Știință și Suflet”, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Iași, în cadrul programul de responsabilitate socială “Donează sânge! Pune suflet pentru viață!”, demarat de Antibiotice SA în 2011.
”A fost a doua campanie de donare de sânge din acest an și a 14-a din ultimii șapte ani. Aceasta arată dorința noastră de a face o faptă bună și un gest uman pentru semeni. Știm cu toții ca a dona sânge înseamnă de cele mai multe ori a dărui viață. Îndemnăm astfel comunitatea să multiplice gestul angajaților Antibiotice și să dăruiască viață semenilor aflați în suferință”, a declarat Ioana Tode, președinte al Fundației „Antibiotice – Știință și Suflet”.
„Colaborăm cu Antibiotice de șapte ani, de când venim cu unitatea mobilă de recoltare. Această repetare anuală a colectării de sânge este binevenită. Datorită nevoii permanente de sânge în spitale, e foarte important să ne putem baza pe un număr mare de donatori, mai ales în perioadele de criză, resimțite vara și toamna. La Antibiotice am reușit să găsim printre donatori grupa rară de sânge B RH negativ atât de solicitată, pe primul loc în categoria grupelor rare. Sânge din grupa B RH negativ este necesar acum pentru soția preotului din Suceava victimă a groaznicului accident petrecut sâmbăta trecută”,  a spus medicul Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iași. Cu ocazia evenimentului de donare de la Antibiotice SA, s-a constituit un minim stoc de sânge din această grupă rară. ”Suceava s-a mobilizat foarte bine în contextul acestei teribile nenorociri, dar la Iași sunt tratați pacienți din toată Moldova și este dificil să asigurăm necesarul pentru grupele rare de sânge”, a mai adăugat dr. Andreea Vatamanu.

La Antibiotice, campaniile de donare de sânge din partea angajaților au loc anual, din 2011. Sângele este recoltat de medicii și specialiștii unității mobile de recoltare a CRTS Iași, în incinta Unității clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;