“Toamnă româno-italiană”, proiect al Asociaţiei “Universul Prieteniei” Iaşi

“Toamnă româno-italiană”, este un proiect iniţiat de Asociaţia “Universul Prieteniei” Iaşi în anul 2016, care se continuă şi în acest an cu două evenimente culturale: la Milano-Italia, în data de 25 octombrie 2017, în parteneriat cu Asociaţia ANDACON, şi la Iaşi-România, în data de 2 noiembrie 2017, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Moldova”  şi  Teatrul „Sudio Lux Art” Iaşi.

La Milano, scriitoarele Daniela Gumann, Cristina Maria Niţă, Mariana Rogoz Stratulat şi Marioara Vişan vor prezenta ultimele apariţii editoriale personale, iar Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi va face o scurtă prezentare a asociaţiei şi a colecţiei „Floare de colţ”, colecţie care cuprinde 10 volume de poezie publicate anul acesta la Editura „Detectiv Literar” Bucureşti.

Expoziţia de grafică a artistului plastic Iurie Braşoveanu şi momentele muzicale, susţinute de Aurora Pală şi Cristina Maria Niţă, vor completa programul întâlnirii de la Milano.

Vor fi prezenți la eveniment  consulul român la Milano, domnul Adrian Georgescu, oficialităţi şi reprezentanţi ai Asociaţiei „ANDACON”- doamnele Maria Popovici şi Carmen Constanda.

În data de 2 noiembrie 2017, ora 15, la Muzeul Unirii din Iaşi, va participa Florentina Niţă, scriitoare de origine română stabilită la Milano.

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;