5:14 pm - Tuesday April 30, 5286

Vizită de onoare la Hodora

Un grup de 7 profesori universitari din țări membre ale Uniunii Europene va sosi la Școala Gimnazială „Cezar Petrescu” Hodora, comuna Cotnari, marți, 24 octombrie. Vizita face parte din proiectul RE-InVEST. Proiectul a luat ființă în urma unei analize a impactului crizei financiare în zonă.
Metodologia cercetării este constituită din 8 pachete specifice de lucru: suport metodologic, consultanță, diagnoză privind efectul negativ ce îl are asupra societății criza financiară, baze teoretice și normative pentru implementarea politicilor sociale, acțiuni pentru protecție socială, constituirea grupului activ pentru protecție socială, asigurarea unui macro-nivel pentru o strategie socială de succes, precum și crearea unei rețele pentru diseminare.
În România, partenerul grupului RE-InVEST este Fundația The Open Network, care cuprinde o rețea națională formată din 56 de comunități în care se promovează dezvoltarea comunitară în relație cu politicile UE.
La Hodora, grupul de cercetători va vizita școala și dispensarul, vor avea loc discuții împreună cu cadre didactice, reprezentanți ai primăriei, medici, reprezentanți ai ONG-ului din localitate pentru a observa implicarea factorilor locali în dezvoltarea comunitară.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;