5:13 pm - Sunday April 19, 4865

Dezbatere pe tema educației, cu participarea reprezentanților IȘJ Iași și cei ai Băncii Mondiale

Inspectoratul Școlar Județean Iași, în colaborare cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, a organizat luni, 23 octombrie 2017, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, o activitate de tip focus grup în cadrul căreia s-au dezbătut mai multe teme educaționale, inclusiv fenomenul abandonului școlar și al părăsirii timpurii a școlii.
Această dezbatere a fost proiectată și desfășurată în contextul derulării unui exercițiu amplu de consultare a tuturor sectoarelor de activitate din mai multe regiuni ale României, pe fondul elaborării unei noi strategii de țară a Băncii Mondiale  pentru perioada 2018-2022.
Temele care au fost dezvoltate în cadrul acestui demers au vizat provocările din sectorul educației în contextul ratei de părăsire timpurie a școlii, obstacolele care stau în calea diminuării și eradicării abandonului școlar, accesul copiilor din grupuri dezavantajate la servicii de educație timpurie și creșterea participării adulților la programe educaționale de tip „a doua șansă”.
La eveniment au participat: o delegație a Băncii Mondiale condusă de doamna Tatiana Proskuryakova, Manager pentru România, doamna Inspector școlar general al I.S.J. Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, doamna Inspector școlar general adjunct, prof. Mihaela Mariana Țura, inspectori școlari din mai multe departamente ale I.S.J. Iași, directori ai unor unități de învățământ gimnaziale și liceale atât din mediul urban, cât și din mediul rural, cadre didactice și elevi.
Documentul configurat pe fondul acestor consultări va reprezenta cadrul pentru parteneriatul dintre România și Banca Mondială pentru anii următori, inclusiv în ceea ce privește suportul tehnic și financiar care va fi acordat pentru diferite sectoare de activitate.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;