100 de ani de educație la Școala Gimnazială Valea Lupului

Într-o toamnă frumoasă a anului 1917, un modest locuitor al satului Valea Lupului, Constantin Rășchitor,  cu mare drag de școală, și-a deschis brațele, primind în casa sa prima generație de învățăcei. Și așa a început… acum 100 de ani, o  poveste frumoasă a unei școli care a reușit, prin ambiție, sacrificiu și dăruire să devină astăzi un reper în educația de calitate a generațiilor actuale din județul Iași.

Mărturie stau rezultatele obținute an de an la concursuri și evaluări naționale, proiectele variate derulate în domenii de tradiție (teatru, dans, sport) sau inovative (robotică, educație digitală), dar și numeroasele activități care implică și animă comunitatea locală.

În zilele de 26 și 27 octombrie 2017, Școala Gimnzială Valea Lupului  organizează o serie de manifestări artistice și culturale la care sunt invitați foști profesori și elevi ai școlii, oficialități locale și întreaga comunitate.

În cadrul evenimentului va fi dezvelită o placă comemorativă în memoria celui care a fost  un remarcabil promotor al educației în Valea Lupului, profesor doctor Mihai Dumitriu.

Tot cu acest prilej se va lansa numărul omagial al revistei „Alter Ego” , care adună în paginile ei imagini și gânduri ale generațiilor trecute și prezente.

Suntem ceea ce suntem pentru că avem rădăcinile înfipte în istoria acestei comunități, iar timpul va sta ca mărturie la reușitele acestei școli.

 

Filed in: Educație

Comments are closed.

;