5:13 pm - Saturday April 18, 4629

Crucea Casei Regale pentru Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”

Miercuri, 25 octombrie 2017, în renumita Sala Tronului, la Palatul Regal din București, a avut loc Ceremonia de decorare a 14 personalități, instituții de cultură și de învățământ din țară. În numele MAJESTĂȚII SALE REGELE MIHAI I, festivitatea a fost oficiată de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, în prezența Altețelor Lor Regale, Principele Radu și Principesa Maria.
Întâiul Institut de arte și meșteșuguri înființat la Iasi, la 1 iulie 1840, azi Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” a avut înalta onoare de a primi decorația CRUCEA CASEI REGALE A ROMÂNIEI pentru că reprezintă unul dintre modelele educației tehnice preuniversitare din România și, de-a lungul anilor, și-a adaptat oferta educațională la nevoile pieței muncii, păstrându-și astfel relevanța în cadrul sistemului educațional românesc.
Decorația onorează, de asemenea, personalitățile care s-au format pe băncile sale și au contribuit la știința și inventica românească.
La festivitate a participat o delegație formată din directorii școlii, profesori, elevi și reprezentantul I.S.J., Iași, inspector general adjunct, prof. Bogdan Bîrzoi. 
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;