Inovaţie în dezvoltarea competențelor STEM prin transferul de bune practici europene

Proiectul Erasmus+ nr. 2016-1-IT01-KA202-005374, intitulat Drones: Experiential Learning and new Training Assets, coordonat de Cisita Parma (Italia) şi implementat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi (LIIS), în parteneriat cu Ludor Engineering (România), I.I.S. A. Ferrari (Italia), AeroDron S.r.l. (Italia), I.I.S. “C. E. Gadda” (Italia), I.I.S. “A. Berenini” (Italia), Universidade Portucalense Infante D. Henrique – Cooperativa de Ensigno Superior (Portugalia), Centro Publico Integrado de Formacion Profesional Corona de Aragon (Spania) şi Fundacion AITIIP (Spania) îşi propune să integreze tehnologiile şi aplicaţiile suport pentru drone în activităţile de învăţare specifice disciplinelor STEM, să proiecteze medii de lucru inovative care să asigure dezvoltarea competenţelor antreprenoriale solicitate de piaţa muncii.

A 3-a întâlnire transnaţională din cadrul proiectului, organizată de Liceul Teoretic de Infromatică „Grigore Moisil”  şi Ludor Engineering-Iași, în perioada 24 – 25 octombrie 2017, a fost un prilej deosebit de a elabora resurse didactice pentru dezvoltarea competenţelor STEM, pornind de la tehnologiile care susţin construcţia şi funcţionarea aparatelor de zbor fără pilot. La întâlnire au participat 23 profesori și specialiști IT.

Parteneriatul internaţional de excepţie format din şcoli VET, firme IT, instituţii de cercetare în domeniul dronelor, firme de producere a dronelor, mediu universitar European a asigurat transferul de bune practici pentru creşterea atractivităţii disciplinelor STEM.

Complementar activităţilor derulate la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, au fost organizate workshop-uri în domeniul proiectului de către Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi şi compania Continental Automotive România S.R.L. la care au participat specialişti din toate intituţiile europene partenere.

Întâlnirea transnaţională de la Iaşi a fost o oportunitate de comunicare despre ingineria dronelor, atât pentru mediul educaţional, cât şi pentru mediul de afaceri.

Următoarea activitate a proiectului se va derula la Maranello (Italia) şi va fi organizată de I.I.S. A. Ferrari, instituţie de formare profesională pentru viitorii angajaţi ai companiei care produce automobilele Ferrari. Datorită expertizei sale în domeniul IT, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi va coordona dezvoltarea următorului produs intelectual – programarea dronei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;