Școala Gimnazială Cozmești derulează un program de tip after-school cu fonduri europene

O școală mică din mediul rural, dar cu potențial in ceea ce privește implicarea in proiectele europene, Școala Gimnaziala Cozmești, din localitatea Cozmești este iar parteneră intr-un proiect Erasmus+ ce poartă denumirea ACTIV “Acțiuni comunitare pentru Toți – Incluziune pentru viitor”, derulat in colaborare cu Centrul Diecezan “Caritas” Iași, Asociația Gipsy Eye si Primăria Comunei Stolniceni Prăjescu, pe o perioadă de 3 ani (2017-2020).

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea si implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie si excluziune socială pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non roma), comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași. Având in vedere problemele existente in comuna, scopul urmărit prin acest proiect este de a diminua rata abandonului școlar timpuriu.

Activitățile  circumscrise proiectului  ce se vor derula in școala, sunt:

–  Formarea unui program de tip after-school de care va beneficia un număr de 35 de preșcolari;

–  Asigurarea de masa calda zilnica  copiilor din grupul ținta (prin servicii de tip catering);

–  Achiziționarea unui număr de 35 de pătuțuri stivuibile cu saltele, lenjerii pat, mașina de spălat Eco, detergenți

–  Achiziționare de echipamente IT, videoproiectoare, ecrane proiecție, table magnetice, flip-chart-uri, materiale igienico-sanitare, papetărie, birotica, pachete de rechizite, auxiliare didactice, jocuri educaționale, dvd-uri, 35 de biciclete

–  Finanțare pentru asigurare protocol serbări, premii concursuri

In urma reușitelor din cadrul proiectului European Erasmus + P.E.A.R.L.S . (Prevenirea Abandonului Școlar timpuri prin strategii inclusive) unde am activat ca parteneri alături de 9 tari europene, pe o perioada de 3 ani (2014-2017), dezvoltând programul de tip after-school in rândul școlarilor din familii defavorizate, ne bucurăm să continuăm acest program in cadrul noului proiect ERASMUS + ACTIV,  beneficiari fiind preșcolarii din comună.

Parteneriatul strategic este finanțat de programul Comisiei Europene Erasmus+.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;