Scriitorul Mihai Șora, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”

În data de 3 noiembrie 2017, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi” din Iași a fost gazda unei întâlniri memorabile cu filosoful și scriitorul Mihai Șora. Însoțit de soția sa, Luiza Șora, academicianul Mihai Șora a deschis o poartă peste timp încântând elevii și profesorii deopotrivă prin frumusețea gândurilor și profunzimea ideilor.

Aflat în pragul unei aniversări memorabile – 101 ani – marele gânditor ne-a purtat prin experiențe de viață și crâmpeie de intimitate cu ajutorul unei proiecții cinematografice semnată de Luiza Șora, intitulată sugestiv ”În căutarea muntelui vrăjit”. Ne-am împărtășit din bucuria unui timp regăsit prin care ne-a călăuzit cel care s-a hrănit din esențele tari ale cunoașterii sub îndrumarea unor personalități marcante precum Mircea Eliade sau Mircea Vulcănescu.

Succesul evenimentului s-a datorat și colaborării cu Muzeul Literaturii Române, în special cu reprezentanții Casei ”Mihai Ursachi”, cărora le mulțumim pe această cale.

Întâlnirea cu Mihai Șora a întors încă o filă în cartea de onoare a învățământului ieșean fiind un prilej deosebit pentru elevii Colegiului ”Vasile Adamachi” de a demonstra că timpul nu este o barieră în calea culturii.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;