PROVINO – evenimente pentru cultura vinului în România

În perioada 6 – 9 decembrie, Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie PROVINO se prezintă ca o sărbătoare a vinului la Iași, organizată de ABplus Events în inima orașului, la Palas Lifestyle Center.

Vă invităm cu plăcere să participați la seminarii profesioniste cu și despre vin, la primul masterclass susținut în România de un Master of Wine, seri festive și momente speciale pregătite în cadrul PROVINO.

În cele 4 zile de festival publicul ieșean, profesioniști din industrie din întreaga țară, producători de vin, colecționari, pasionați și critici ai vinului se vor bucura de evenimente special concepute pentru a promova cultura vinului în România, producătorii de vinuri și conceptul de asociere “Vin-Artă”.

La evenimentele PROVINO vă veți întâlni cu sommelieri, cavaleri ai vinului, oenologi, profesioniști din industria viti-vinicolă și reprezentanți ai sectorului academic interesați de apropierea față de public și transferul de cunoștințe către acesta, dar și cu proprietari de crame și reprezentanți ai rețelelor comerciale de retail și profesioniști din industria ospitalității.

Evenimente de promovare și cunoaștere a vinului în Festivalul PROVINO:

Identitatea PROVINO este una aparte datorită dimensiunii, tematicilor abordate, originii și capacității de promovare a expozanților, festivalul reușind să se înscrie în linia manifestărilor internaționale o serie de evenimente care reprezintă totodată și cartea de vizită a festivalului:

6 – 9 decembrie: peste 200 de vinuri și un wine shop în Expoziția PROVINO organizată în cel mai important centru comercial din Iași, cu un trafic de peste 30.000 de vizitatori zilnic în timpul săptămânii și 45.000 de vizitatori în weekend; degustări colective asistate de specialiști, cu vinuri din festival, și degustări la standuri

6 decembrie: prima conferința WINE & HoReCa din regiunea de Nord-Est, cu peste 100 de invitați. Conferința facilitează întâlnirea dintre producătorii de vin și achizitorii din HoReCa, manageri de restaurante și specialiști ai vinului, și deschide calea către atingerea unui scop comun: creșterea vânzărilor de vin în restaurant, îmbunătățirea serviciilor și educarea personalului și a consumatorilor

7 decembrie: primul masterclass susținut de un Master of Wine în România – O incursiune inedită în lumea vinurilor spaniole, cu degustare de 9 vinuri. Invitat special: Frank Smulders MW, winedirector al Hotelurilor Palais Coburg și Park Hotel Vitznau (cele două dețin împreună una dintre cele mai importante colecții de vinuri din lume). MW este cea mai înaltă distincție pe care o poate obține un specialist din lumea vinului.

7 decembrie: seara Art, Wine & Gastronomy, Hotel Restaurant “La Castel”- muzică live, preparate excepționale gătite de maestrul gastronom Dan Boerescu și asortate cu vinuri premium românești; Black & Wine Party – Restaurant Enoteca Ralet, eveniment glamour de tip cocktail, unde participanții sunt invitați să adopte un dress code specific, în negru și/ culorile vinului preferat.

7 – 8 decembrie: la seminariile de tip “tutored tastings” inițiate de ABplus Events dar și la Școala Vinului iubitorii de vin inițiați și cei neinițiați au ocazia să descopere varietatea podgoriilor românești, vinuri premiate cu aur, vinuri din soiuri tradiționale românești, vinuri din soiuri internaționate, vinuri cupajate și vinuri baricate, într-un cuvânt, vinuri cu care se pot împrieteni de la prima degustare. (Vinuri premiate cu aur , 7 decembrie – 18.30 – 20.00; Școala Vinului, 8 decembrie – 12.00 – 19.00; Vinurile Brunello di Montalcino – 19.30 – 21.00).

Conceput și inițiat de compania ABplus Events, Festivalul de Vin, Arta și Gastronomie PROVINO este un eveniment expozițional în jurul căruia a fost creată o rețea de activități care promovează cultura vinului, arta și gastronomia.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;