Spectacole pentru copii, în week-end, la Ateneu

Pentru sfârșitul acestei săptămâni, conducerea Ateneului din Iaşi le-a pregătit celor mai veseli și dornici de distracție dintre spectatori două piese de teatru și o animație 3D în premieră, după cum urmează:

* Spectacol de teatru „Peter Pan”, regia Iulian Ioan Sandu, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 12.00, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”. Preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

„Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trait” (Iulian Sandu, regizor). Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a gasit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri”, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În țara de nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic- Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească si cu toții iși doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura dar îi va ajuta să se salveze. Distribuția: Peter Pan – Codrin Dănilă, Wendy – Cezara Fantu, Michael – Nicholas Kerezsy, John – Teodor Giurcanu, Dna. Darling – Erica Moldovan, Dl. Darling – Iulian Ioan Sandu/Andrei Ciobanu, Crocodilul – Ana Hegyi, Căpitanul Hook – Vlad Baba, Scăfârlie – Arun Cotic, Pârjol – Dragoș Maftei, Ferestruică – Marian Nechifor, Gălușcă – Ionel Apetrei. Muzica: Laurențiu Profeta. Libretist: Eugen Rotaru. Aranjament muzical: Flavius Mogoșan. Voce Mama – Angelica Solomon. Voce Peter Pan – Alexandru Solomon. Voce Tata – Iulian Ioan Sandu. Voce Wendy – Maria Rădean. Voce Crocodil – Raluca Zaharia. Voci copiii din Țara de Nicăieri : Piulilă – Gheorghe Ștefan, Ronțăilă – Breban Teodor, Șugubeață – Răileanu Matei, Inimosul – Gheorghe Dragoș. „Peter Pan” îi așteaptă pe cei mici, la Ateneul din Iași, sâmbătă 11 noiembrie 2017, ora 12.00. Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

* Spectacol pentru copii „Peripețiile prințesei Merida”, Marionnette Show, duminică, 12 noiembrie 2017, ora 12.30, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Merida este, după cum bine știți, o prințesă diferită. Ea refuză cu îndărătnicire să poarte rochii încorsetate, să-și prindă părul în codițe și să poarte coroniță. Mama ei însă, încearcă prin fel de fel de mijloace să o învețe să se comporte ca o prințesă adevărată. Conflictul povestioarei noastre începe atunci când între cele două se produce o ceartă, iar Merida, furioasă și încăpățânată, pleacă de la castel dorindu-și ca mama ei să se schimbe. Dacă va reuși Merida sau nu să-și schimbe mama…vă invităm să aflăm împreună! Povestea va fi presărată cu cântece hazlii și personaje încântătoare și va fi plină de dinamism și culoare! Prințesa Merida, alături de personajele care îi vor fi alături, va transmite copiilor faptul că trebuie să învețe să-i accepte pe cei din jurul lor chiar dacă sunt diferiți, că nu trebuie să ia decizii majore atunci când sunt supărați sau nervoși, că nu trebuie să încerce să-i schimbe pe cei de lângă ei pentru că s-ar putea să facă o mare greșeală și că trebuie să fie întotdeauna curajoși!! Trupa Marionnette Show vă așteaptă să descoperiți „Peripețiile prințesei Merida”, duminică, 12 noiembrie 2017, ora 12.30 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.30 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

* Proiecție de film „Micul vampir 3D”, sâmbătă, 11 noiembrie și duminică, 12 noiembrie 2017, la ora 10.00, la Cinema Ateneu, în Sala „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei (include ochelarii 3D)

Prima proiecție 3D de la Cinema Ateneu va fi animația pentru copii „Micul Vampir”, care va rula pe marele ecran din Sala „Radu Beligan” sâmbătă, 11 noiembrie, ora 10.00. Prețul unui bilet este de 15 lei și include ochelarii 3D. “Micul Vampir”, bazat pe personajele cartilor bestseller scrise de Angela Sommer-Bodenburg, spune povestea lui Rudolph, un vampir in varsta de 13 ani, al carui clan e amenintat de un vanator notoriu de vampiri. El il cunoaste pe Tony, un muritor de varsta lui, care e fascinat de castele vechi, cimitire si… vampiri. Tony il va ajuta pe Rudolph in aventura plina de actiune, dar si de umor, in care vor porni pentru a-si invinge redutabilii adversari, si impreuna vor salva familia lui Rudolph, devenind, astfel, cei mai buni prieteni. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro și de la casa de bilete a Ateneului din Iași. Proiecția animației „Micul Vampir 3D” se va difuza la Cinema Ateneu și duminică, 12 noiembrie, la ora 10.00.

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;