3:16 am - Sunday October 21, 2018

Consilierii PNL-iști votează împotriva studenților ieșeni!

Conducerea Primăriei Municipiului Iași își exprimă public revolta față de atitudinea irațională, iresponsabilă și distructivă manifestată de consilierii locali PNL și în ședința extraordinară din această dimineață a Consiliului Local. Pentru a doua ședință de plen la rând, fără a prezenta niciun argument de ordin rațional, legal sau de oportunitate, consilierii PNL s-au opus proiectelor de Hotărâre de Consiliu Local referitoare la aprobarea de Planuri Urbanistice Zonale aflate pe ordinea de zi. Situația din ședința din această dimineață este cu atât mai condamnabilă cu cât propunerile repective nu vizau proiecte imobiliare, vizând spații comerciale sau locuințe individuale sau colective, ale unor persoane fizice sau juridice, ci construirea unor cămine destinate cazării studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Absurdul atitudinii consilierilor PNL-iști este cu atât mai evident cu cât aceștia s-au opus nu doar construirii unor imobile noi, ci și simplei modernizări a căminelor C6, C7 și C8 din Complexul Studențesc „Titu Maiorescu” al Universității „Alexandru Ioan Cuza”!

Din fericire, în ciuda opoziției consilierilor locali PNL Eduard Boz, Tudor Dornean, Vlad Ghizdovăț, Etienne Ignat și Răzvan Timofciuc, proiectele de Hotărâre privitoare la construirea sau modernizarea de cămine studențești au fost adoptate grație votului favorabil dat de consilierul și viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu, consilierul și viceprimarul ALDE Radu Botez, consilierii PSD Marius Cătălin Aur, Adrian Florin Boca, Corneliu Boișteanu, Florentin Ciobotaru, Bogdan Crucianu, Marcel Istrate, Vlad Nedelcu, Mihail Pintilei, Vasile Sandu, Călin Scripcaru, Gabriel Surdu și Iuliana Popescu Tăutu, consilierul PMP Violeta Găburici și consilierul independent Andrei Postolache.

„După deja un an și jumătate de la alegerile locale, nu mă mai aștept ca PNL-iștii din Consiliul Local să fi căpătat o minimă competență în administrația locală, astfel încât să știe că Municipiul Iași are un Plan Urbanistic General valabil și perfect legal și că, în prezent, se lucrează doar la actualizarea acestuia. La fel, nu mă mai aștept nici la o minimă responsabilitate din partea PNL-iștilor, în condițiile în care s-au opus ca proiectul Spitalului Regional de Urgență să fie realizat în municipiul Iași și au cerut ca acesta să fie construit în altă localitate, la Miroslava, au votat împotriva programului de modernizare a transportului public și au respins până și programul Sărbătorilor Iașului. Consilierii PNL-iști au recunoscut singuri, în precedenta ședință de plen, că nu rațiunea și responsabilitatea le dictează votul, ci ordinele de partid, iar pentru atitudinea lor politicianistă, distructivă și nocivă vor trebui să dea socoteală în fața ieșenilor. Cu toate acestea, deși nu par, bănuiesc că și consilierii PNL-iști au studii superioare și mă așteptam că, în calitatea lor de absolvenți ai universităților din Iași, ar fi trebuit să manifeste măcar un dram de solidaritate cu studenții ieșeni și cu dorința legitimă a acestora de a avea condiții decente de cazare. Iată de ce mi se pare intolerabil că, astăzi, consilierii PNL-iști nu s-au opus unor proiecte ale Primăriei, ci au votat chiar împotriva studenților ieșeni, deci împotriva sufletului și viitorului acestui oraș!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Politic

Comments are closed.

;