Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi este partener în cadrul unui proiect european

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi este partener în cadrul proiectului „ Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany” (nr. 2017-1-DE03-KA219-035584_4), finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiect de parteneriat strategic – acţiunea cheie 2, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania şi având ca partener St Dominic’s High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

În perioada 4-11 noiembrie 2017, un grup format din 3 elevi şi 3 profesori de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” a participat la prima activitate de predare, învăţare, formare prevăzută în calendarul de proiect, organizată de St Dominic’s High School – o şcoală de fete fondată de ordinul dominican în anul 1870. Săptămâna petrecută în Irlanda a presupus relaționarea cu partenerii, stabilirea unor demersuri comune, familiarizarea cu noi locuri și descoperirea unei școli de tradiție, toate acestea constituind tot atâtea contexte de cunoaștere.

Elevii au lucrat în echipe, au învăţat să programeze drone şi au abordat rezolvarea de probleme în paşi mici. Experiența a fost benefică, atât sub raport științific, cât și cultural, toți participanții revenind acasă cu achiziții temeinice, dar și cu dorința de a se revedea la următoarea activitate de proiect, a declarat coordonatorul proiectului, doamna director adjunct Mihaela Ionescu.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;