Premieră la Iași: formare online la standarde internaționale pentru profesorii care predau limba franceză

Chiar dacă s-au aflat la mii de kilometri distanță, profesorii de limba franceză au comunicat cu formatorul față în față, online, prin intermediul unei platforme dedicate ce permite atât vizualizarea formatorului, cât și a materialelor concepute de acesta. Oferind de asemenea posibilitatea de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri imediat, fără costuri pentru profesori, seminarul online a fost oferit cadrelor didactice de Institutul Francez din România.

Astfel, 100 de profesori de limba franceză din județul Iași au participat în ziua de 15 noiembrie 2017 la o activitate de formare continuă derulată sub forma unui webinar (seminar cu predare on-line), punctele de conectare fiind organizate la sediul Institutului Francez din Iași, precum și la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași. Marc Oddou, un nume de referință pentru didactica limbii franceze, a comunicat online cu profesori de limba franceză din România și din Republica Moldova, în cadrul seminarului cu titlul Utilizarea TIC la orele de limba franceză (Le numérique en classe de FLE, pourquoi et comment).    

Seminariile și cursurile de formare online se vor impune în viitor pentru că permit cadrelor didactice accesul la formare fără a se deplasa, fără costuri majore, conexiunea putând fi realizată individual, de la orice calculator, pe bază unui cod de acces generat de organizator. 

„A fost o inițiativă deosebită, care a reunit colegi din tot județul, alături de care am aflat informații noi de la un formator nativ și am descoperit instrumente moderne de predare și evaluare, aplicații și platforme. Am avut plăcerea să beneficiez de o organizare de excepție, ce a îmbinat utilul și plăcutul. Cu siguranță că acest webinar reprezintă startul formărilor online în Iași, în materie de limba franceză. Nu am ezitat nicio secundă atunci când Inspectoratul Școlar județean Iași a lansat înscrierile și cu siguranță că voi mai participa la astfel de cursuri de formare.” (prof. Mihaela Denisa OATU, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași)

„Este vital ca profesorii să beneficieze periodic de cursuri de formare, pentru îmbogățirea și pentru actualizarea cunoștințelor, dar, în cazul limbilor străine, mai ales pentru a comunica cu formatori nativi. Atmosfera care se creează la astfel de cursuri, comunicarea între participanți, ideile care se generează și exemplele de bună practică ce se discută sunt esențiale pentru derularea unui proces modern de predare a limbii franceze, în beneficiul elevilor. Inițiativa Institutului Francez a fost binevenită și apreciată de colegii mei, care sunt foarte receptivi și dornici de a descoperi tehnici și metode moderne de predare.” (prof. Sabina MANEA, Inspector Școlar pentru Limbi romanice)
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;