Cadre didactice de la Școala Gimnazială Bârnova au participat la reuniunea proiectului Erasmus+ „Boosting science education at school”, de la Roma

În perioada 12-13 decembrie 2017, cadre didactice de la Școala Gimnazială Bârnova au participat la prima reuniune din cadrul proiectului Erasmus+ „Boosting science education at school”, care a avut loc la Roma.

În proiect sunt implicate mai multe școli și organizații ce activează în domeniul științei și tehnicii: Associazione Euphoria (Italia), în calitate de coordonator al proiectului, Ludor Engineering (România), The Science Zone (Italia), Digital Idea (Grecia), Science Centre AHHAA (Estonia), dar și 4 școli: Școala Gimnazială Bârnova (România), Istituto Comprensivo “Maria Montessori” (Italia), Moysiko Gymnasio-Geniko Lykeio (Grecia) și Tartu Tamme Gümnaasium (Estonia).

Scopul proiectului este de a realiza un schimb de bune practici între școli și organizațiile active în domeniul promovării științei în școli, în vederea creării unor punți reale de legătură între educație și lumea științei. Acest schimb va facilita introducerea de practici mai atractive de predare a științelor în școală.

Proiectul urmărește, de asemenea, să dezvolte un schimb de metodologii între organizații, pentru a găsi cea mai bună metodă prin care acestea să poată stabili o relație solidă cu școlile. Alăturându-se proiectului, aceste organizații doresc să împărtășească din experiența lor, la nivel european, pentru a-și ameliora activitățile de laborator și modul de colaborare la nivel internațional.

Prin urmare, proiectul vizează promovarea excelenței în predarea și învățarea științelor în școli, prin introducerea metodelor non-formale și prin reformarea programelor de curs tradiționale.

Proiectul mai urmărește să inspire predarea științelor prin încurajarea comunicării dintre profesori, oameni de știință și organizații implicate în diverse moduri în educația europeană în domeniul științelor și prin sprijinirea profesorilor în vederea modernizării metodologiilor și activităților pe care le desfășoară în sălile de curs.

Ne dorim ca în urma implicării în acest proiect să obținem rezultate concrete: elevii noștri să fie mai motivați, iar atitudinea acestora față de educația în domeniul științelor să ducă spre un cumul mai important de cunoștințe însușite pe durata studiilor gimnaziale.

Următoarea întâlnire de proiect are loc la Școala Bârnova, în intervalul 10-14 februarie 2018.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;