5:13 pm - Saturday April 19, 0290

În prag de Crăciun, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi susţine familiile cu mulţi copii

Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi s-au alăturat proiectului „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” iniţiat de Departamentul Pro Vita al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, proiect prin care sunt sprijinite 147 de familii cu 7 sau mai mulţi copii din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

Gândit ca un concurs de fapte bune, proiectul a vizat sensibilizarea elevilor faţă de cei care nu au perspectiva unei mese prea îmbelşugate de Crăciun. Aceştia nu au rămas indiferenţi, astfel încât 10 clase s-au înscris în acest concurs şi s-au mobilizat în a aduce cât mai multe alimente neperisabile. Rezultatul a fost unul frumos, strângându-se nu mai puţin de 214 kg şi 38.5 litri, alimentele fiind din cele mai diverse categorii: făină albă, mălai, orez, zahăr, griş, paste, fasole, ulei, pastă de tomate, condimente, conserve, cozonaci şi alte dulciuri. Nu au lipsit bomboanele şi ciocolatele, apreciate de cei mici.

„Prin participarea noastră în cadrul acestei campanii lăudabile, ne-am propus nu doar să aducem o bucurie familiilor cu mulţi copii, ci şi să le oferim elevilor noştri ocazia exersării unor atitudini pozitive de caracter, precum voluntariatul şi grija faţă de semeni. Ne bucură faptul că elevii noştri au fost foarte receptivi şi s-au mobilizat, dăruind din puţinul lor celor care au în permanenţă nevoie de multe alimente pentru a oferi o masă consistentă copiilor lor. Considerăm că este foarte important să cultivăm generozitatea ca mod de viaţă, calitate care se regăseşte ca temă a lunii decembrie şi în calendarul proiectului „Şcoala pentru valori autentice”, iniţiat de ISJ Iaşi. Mulţumim tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor care au sprijinit această activitate şi ne propunem să o repetăm în viitor.” (prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul liceului).

Filed in: Educație

Comments are closed.

;